Katkaraputäytteiset kolmioleivät
Voit tarjota nämä pienet kolmioleivät alkupalana tai pikkunaposteltavana. Parhaalta ne maistuvat joko juuri paistettuina ja lämpiminä tai kunnolla jäähdytettyinä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 360 g kuorittuja katkarapuja
- ½ rkl sitruunamehua
- ½ tl rouhittua karkeaa suolaa
- vajaa 1/4 tl cayennepippuria
- ½ tl rakuunaa
- 1 tl hienonnettua persiljaa
- voita
- 4 viipaletta paahtoleipää
- 1 punasipuli
- 1 punainen paprika
- 1 keltainen paprika
- romanesco-kukkakaalin nuppuja
Valmistusohje
1. Käytä puolet katkaravuista katkaraputahnan valmistukseen. Hienonna katkaravut tehosekoittimessa tai veitsellä, lisää sitruunamehu, cayennepippuri, rakuuna, persilja ja suola ja ohenna oliiviöljyllä tahnaksi.
2. Paloittele loput katkaravut ja lisää ne tahnaan varovasti sekoittaen. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja voitele kaksi viipaletta katkaraputahnalla. Pane loput kaksi viipaletta päälle kanneksi.
3. Kuori punasipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Suikaloi paprikat. Keitä paprikasuikaleita, sipulilohkoja ja kukkakaalinnuppuja hetki, huuhtele nopeasti kylmällä vedellä ja sulata joukkoon voi.
4. Paista leipiä voissa, kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta talouspaperin päälle. Halkaise keskeltä kolmioiksi ja tarjoa heti kasvisten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan