Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katkaraputäytteiset kolmioleivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voit tarjota nämä pienet kolmioleivät alkupalana tai pikkunaposteltavana. Parhaalta ne maistuvat joko juuri paistettuina ja lämpiminä tai kunnolla jäähdytettyinä.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

4 annosta

  • 360 g kuorittuja katkarapuja
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ½ tl rouhittua karkeaa suolaa
  • vajaa 1/4 tl cayennepippuria
  • ½ tl rakuunaa
  • 1 tl hienonnettua persiljaa
  • voita
  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • romanesco-kukkakaalin nuppuja

Valmistusohje

1. Käytä puolet katkaravuista katkaraputahnan valmistukseen. Hienonna katkaravut tehosekoittimessa tai veitsellä, lisää sitruunamehu, cayennepippuri, rakuuna, persilja ja suola ja ohenna oliiviöljyllä tahnaksi.

2. Paloittele loput katkaravut ja lisää ne tahnaan varovasti sekoittaen. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja voitele kaksi viipaletta katkaraputahnalla. Pane loput kaksi viipaletta päälle kanneksi.

3. Kuori punasipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Suikaloi paprikat. Keitä paprikasuikaleita, sipulilohkoja ja kukkakaalinnuppuja hetki, huuhtele nopeasti kylmällä vedellä ja sulata joukkoon voi.

4. Paista leipiä voissa, kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta talouspaperin päälle. Halkaise keskeltä kolmioiksi ja tarjoa heti kasvisten kera.

Lisää aiheesta:

KatkarapupiiraatVietnamilainen nuudelisalaattiRapucurryKylmä savukassler peston keraMunakoisosalaattiKala-kasvispaistos
ToastAlkuruoatKevytKananmunatonVappuKeventäjätVälipalatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Toast
  • 28.08.202210:00
    Katkarapuleipä

    Toast skagen – Harri Syrjäsen helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Toscanalainen leipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämmin papuvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohi-katkaraputoast

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapu-muna-mäti-toast