Katkaraputäytteiset kolmioleivät

Voit tarjota nämä pienet kolmioleivät alkupalana tai pikkunaposteltavana. Parhaalta ne maistuvat joko juuri paistettuina ja lämpiminä tai kunnolla jäähdytettyinä.

4 annosta

  • 360 g kuorittuja katkarapuja
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ½ tl rouhittua karkeaa suolaa
  • vajaa 1/4 tl cayennepippuria
  • ½ tl rakuunaa
  • 1 tl hienonnettua persiljaa
  • voita
  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • romanesco-kukkakaalin nuppuja

Valmistusohje

1. Käytä puolet katkaravuista katkaraputahnan valmistukseen. Hienonna katkaravut tehosekoittimessa tai veitsellä, lisää sitruunamehu, cayennepippuri, rakuuna, persilja ja suola ja ohenna oliiviöljyllä tahnaksi.

2. Paloittele loput katkaravut ja lisää ne tahnaan varovasti sekoittaen. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja voitele kaksi viipaletta katkaraputahnalla. Pane loput kaksi viipaletta päälle kanneksi.

3. Kuori punasipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Suikaloi paprikat. Keitä paprikasuikaleita, sipulilohkoja ja kukkakaalinnuppuja hetki, huuhtele nopeasti kylmällä vedellä ja sulata joukkoon voi.

4. Paista leipiä voissa, kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta talouspaperin päälle. Halkaise keskeltä kolmioiksi ja tarjoa heti kasvisten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja