Katkarapuomeletti
Makuja-kokki Henri Alénin versio perinteisestä omeletista maistuu katkaravuilta, ruohosipulilta ja ranskankermalta. Nopeasti ja helposti valmistuvalla herkulla saa varmasti vatsansa täyteen.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 5 kananmunaa
- 5 rkl vettä
- 1 paprika
- 1 sipuli
- 200 g katkarapuja
- 3 rkl ranskankermaa
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 1 sitruuna
- suolaa ja valkopippuria
- 1 rkl voita
- Katso video!
Valmistusohje
Valuta katkaravut hyvin ja sekoita joukkoon ruohosipuli sekä ranskankerma. Mausta seos sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.
Suikaloi paprika ja hienonna sipuli. Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon vesi. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää siihen nokare voita. Lisää munamassa pannulle ja sekoita massaa puuhaarukalla kunnes se alkaa hyytyä. Lusikoi katkaraputäyte munakkaan keskelle ja taita munakas taskuksi. Kumoa lautaselle ja nauti
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti