Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katkarapuleivos avokadokreemin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • Neljälle

Avokadokreemi

  • 1 avokado
  • 1 tl limettimehua
  • ½ valkosipulinkynsi
  • ½ dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 liivatelehti

Katkarapuleivokset

  • 8 viipaletta vuokaleipää
  • voita paistamiseen
  • 16 katkarapua
  • 50 g muikunmätiä
  • vihreitä salaatinlehtiä

Yrttiöljy

  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ valkosipulinkynsi
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Avokadokreemi: Pane liivatelehti likoamaan veteen. Kuori avokado, poista siemen ja koverra malto. Soseuta avokado käsin tai koneella ja sekoita siihen limettimehu, murskattu puolikas valkosipulinkynsi, kerma sekä suola ja pippuri. Purista liivatteesta liika vesi pois ja sulata se pikkukattilassa. Kaada sulanut liivate avokadoseokseen, sekoita hyvin ja laita jääkaappiin.

2. Yrttiöljy: Silppua koneella tai käsin mieliyrttejäsi ja puolikas valkosipulinkynsi ja sekoita öljyn kanssa. Jaa salaatinlehdet neljälle lautaselle ja pirskota yrttiöljyä niiden päälle.

3. Paina muotilla leivistä pyörylöitä ja paista ne rapeiksi voissa. Kerrostele leipäpyörylät avokadokreemin kanssa, viimeiseksi avokadoa. Koristele katkaravuilla ja mädillä. Asettele kauniisti salaatin vierelle ja tarjoile heti.

Kaunis pieni alkupala, joka sopii elegantin päivällisen tai iloisen illallisen johdannoksi. Tämän kanssa sopii hyvä kuohuviini tai oikea samppanja, jolla voikin jatkaa aterian läpi.

Lisää aiheesta:

Nizzan leipäSalaatti punaisten papujen ja avokadon keraAlkuruokasalaatti avokadolla ja halloumillaKatkaraputoastit muikun mädin keraPaahdettu graavilohi ja avokadosalsaAvokadoa ja scampeja
Cocktail alkupalatVappuUusivuosiBrunssiAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Cocktail alkupalat
  • 21.12.202416:00
    Joulu

    Joulun ja uudenvuoden syötävät kranssit

  • 14.12.202409:45
    Jouluruoka

    Helpot joulun cocktailpalat

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Nopeat ja helpot

    Helpot cocktailpalat

  • 01.04.202214:43
    Peruna

    Itse tehdyt sipsit eli perunalastut uunissa