Katkarapuja udonnuudeleiden kera
Japanilaiset udonnuudelit valmistetaan merisuolasta ja täysjyvävehnäjauhoista. Tässä ne saavat seurakseen hienon yhdistelmän, katkarapuja ja parsaa.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 500 g katkarapuja, kuorellisia
- 1 nippu ohutta, valkoista parsaa
- 4 annosta udonnuudeleita
- 2 tl rapsiöljyä
- 2 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl seesamiöljyä
- 1 dl sweet chili -kastiketta
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut, keitä parsat pehmeiksi.
2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä ja asettele nuudelit lämpimille lautasille.
3. Kuumenna rapsiöljy wokkipannussa ja wokkaa katkaravut nopeasti inkiväärin kanssa. Purista mukaan valkosipuli. Asettele katkaravut nuudeleiden päälle, kaada päälle sweet chili -kastiketta, koristele parsalla ja persiljalla. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti