Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katkarapuja udonnuudeleiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Japanilaiset udonnuudelit valmistetaan merisuolasta ja täysjyvävehnäjauhoista. Tässä ne saavat seurakseen hienon yhdistelmän, katkarapuja ja parsaa.

  • Ruokavalio: Kevyt

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 500 g katkarapuja, kuorellisia
  • 1 nippu ohutta, valkoista parsaa
  • 4 annosta udonnuudeleita
  • 2 tl rapsiöljyä
  • 2 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 dl sweet chili -kastiketta
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut, keitä parsat pehmeiksi.

2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä ja asettele nuudelit lämpimille lautasille.

3. Kuumenna rapsiöljy wokkipannussa ja wokkaa katkaravut nopeasti inkiväärin kanssa. Purista mukaan valkosipuli. Asettele katkaravut nuudeleiden päälle, kaada päälle sweet chili -kastiketta, koristele parsalla ja persiljalla. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Thai-katkaravutJoppen katkarapusalaattiTeryaki-katkarapuvermiselliKatkarapuwokki ja nuudeleitaLinguinea katkarapujen ja kesäkurpitsan keraSeesamipaneerattuja lohikyljyksiä
KatkarapuwokkiPastat ja nuudelitKevytKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuwokki
  • 28.04.202012:30
    Pastat ja nuudelit

    Nuudelisalaatti – Kari Aihisen nerokas ruoka, joka toimii lämpimänä vokkina tai kylmänä salaattina

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Katkarapuwokki ja nuudeleita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Shanghain jättikatkaravut

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Wokattuja vihanneksia katkarapujen kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Gluteeniton katkarapuwokki