Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katkarapu- ja scampivartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tänään grillataan mausteisia vartaita! Grillivartaiden lisukkeena maistuu itse tehty chilimajoneesi.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 500 g katkarapuja
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2 tuoretta chiliä
  • 1 pnt kevätsipulia
  • 2 keltasipulia
  • sormisuolaa
  • 100 g voita
  • 500 g scampeja
  • 100 g voita
  • 1 sitruuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl hienonnettua korianteria
  • suolaa

Valmistusohje

Sulata ravut huoneenlämmössä tai jääkaapissa yön yli.

Leikkaa foliosta arkkeja ja nosta kourallinen rapuja päälle.

Leikkaa valkosipuli, chili sekä kevätsipuli siivuiksi ja lisää rapujen joukkoon. Ripottele suolaa ja muutama voinokare päälle ja sulje paketti tiiviisti.

Nosta tiivis paketti grilliin ja anna hautua mehevän kypsäksi 15 minuutin ajan.

Tarjoile ravut tuoreen leivän ja raikkaan salaatin kanssa.

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sitruunanmehua, raastettua valkosipulia sekä korianteria. Tikuta scampit puisiin varrastikkuihin ja ripottele pinnalle suolaa.

Valele vartaat voiseoksella ja grillaa nopeasti molemmin puolin.

Tarjoile scampit chilimajoneesin ja raikkaan salaatin kanssa.

Lisää aiheesta:

Lohitartar avokadon keraGratinoidut taskuravut chilin keraVoilla maustettu graavikalaGrillattua ruijanpallastaLohta rucolapeston keraPaprikakala
KatkarapuvartaatGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuvartaat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jättikatkarapuja vartaissa sahramiriisin kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Katkarapu- ja scampivartaat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Cayennekatkaravut vartaissa

  • 10.04.201314:14
    Kanavartaat

    Jättirapu-kanavartaat

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Jättikatkarapuvartaat sitruunalla ja currylla