Kasvispäivän wokkivihannekset
Tämä on maailman paras kasvispäivällinen. Valitse kaikkia kauden vihanneksia ja wokkaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 keskikokoinen keltasipuli
- 1 keltainen paprika
- 250 g parsakaalia
- ½ puna- tai valkokaali
- 2 ½ dl pavunituja
- 6 minimaissia
- ½ prk bambunversoja
- 1 pala tuoretta inkivääriä
- 2 rkl rapsiöljyä
- 2 rkl soijaa
- 1 tl seesamiöljyä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhdo ja puhdista vihannekset. Leikkaa pois huonolta näyttävät osat, poista kaikki varret ja siemenet. Suikaloi sipuli, paprika ja kaali. Lajittele vihannekset kulhoihin valmistusajan mukaan. Nämä vaativat pisimmän valmistusajan: sipuli, paprika, parsakaali, porkkana. Lyhyemmän: Kaali, pavunidut, minimaissit ja bambunversot.
2. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna öljyä isossa wokki- tai paistinpannussa kuumalla lämmöllä. Lisää inkivääri pannuun, kun öljy on kuumaa ja paista 10 sekuntia tai kunnes inkivääri sihisee. Lisää sipuli, paprika ja parsakaali. Paista n. 2 minuuttia, vihannekset eivät silloin vielä näytä valmiilta.
3. Lisää kaali, pavunidut, minimaissit ja bambunversot. Paista 2 minuuttia. Lisää soija, seesamiöljy, suola ja pippuri. Paista muutama minuutti ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko