Kasvispäivän wokkivihannekset

Tämä on maailman paras kasvispäivällinen. Valitse kaikkia kauden vihanneksia ja wokkaa.

Neljälle

  • 1 keskikokoinen keltasipuli
  • 1 keltainen paprika
  • 250 g parsakaalia
  • ½ puna- tai valkokaali
  • 2 ½ dl pavunituja
  • 6 minimaissia
  • ½ prk bambunversoja
  • 1 pala tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 2 rkl soijaa
  • 1 tl seesamiöljyä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhdo ja puhdista vihannekset. Leikkaa pois huonolta näyttävät osat, poista kaikki varret ja siemenet. Suikaloi sipuli, paprika ja kaali. Lajittele vihannekset kulhoihin valmistusajan mukaan. Nämä vaativat pisimmän valmistusajan: sipuli, paprika, parsakaali, porkkana. Lyhyemmän: Kaali, pavunidut, minimaissit ja bambunversot.

2. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna öljyä isossa wokki- tai paistinpannussa kuumalla lämmöllä. Lisää inkivääri pannuun, kun öljy on kuumaa ja paista 10 sekuntia tai kunnes inkivääri sihisee. Lisää sipuli, paprika ja parsakaali. Paista n. 2 minuuttia, vihannekset eivät silloin vielä näytä valmiilta.

3. Lisää kaali, pavunidut, minimaissit ja bambunversot. Paista 2 minuuttia. Lisää soija, seesamiöljy, suola ja pippuri. Paista muutama minuutti ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja