Kasvispaella

Paella on Espanjasta kotoisin oleva ruokalaji, joka on levinnyt moneen maahan. Perinteisesti se valmistetaan avotulella pyöreässä, matalassa rautapannussa, jossa on kaksi kahvaa (paellassa).

Neljälle

  • 4 dl riisiä
  • 8-10 dl kasvislientä
  • ½ g sahramia
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 paprikaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 dl herneitä
  • 1 dl kikherneitä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • oliiviöljyä

Tarjoiluun

  • mielellään tomaattikastiketta

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja paista öljyssä yhdessä riisin kanssa. Käytä paistinpannua tai matalaa, isoa pannua. Lisää puolet liemestä sekä sahrami. Anna riisin kiehua miedolla lämmöllä, lisää lientä vähitellen.

2. Suikaloi paprikat ja porkkanat. Paista öljytilkassa. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kun riisi on valmista, kääntele varoen vihannekset paellaan. Mausta ja kuumenna kaikki hyvin ennen tarjoilua. Tarjoile mielellään tomaattikastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!