Kasvispaella
Paella on Espanjasta kotoisin oleva ruokalaji, joka on levinnyt moneen maahan. Perinteisesti se valmistetaan avotulella pyöreässä, matalassa rautapannussa, jossa on kaksi kahvaa (paellassa).
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 dl riisiä
- 8-10 dl kasvislientä
- ½ g sahramia
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 paprikaa
- 2 porkkanaa
- 1 dl herneitä
- 1 dl kikherneitä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- oliiviöljyä
Tarjoiluun
- mielellään tomaattikastiketta
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja paista öljyssä yhdessä riisin kanssa. Käytä paistinpannua tai matalaa, isoa pannua. Lisää puolet liemestä sekä sahrami. Anna riisin kiehua miedolla lämmöllä, lisää lientä vähitellen.
2. Suikaloi paprikat ja porkkanat. Paista öljytilkassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kun riisi on valmista, kääntele varoen vihannekset paellaan. Mausta ja kuumenna kaikki hyvin ennen tarjoilua. Tarjoile mielellään tomaattikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan