Kasvispaella
Paella on Espanjasta kotoisin oleva ruokalaji, joka on levinnyt moneen maahan. Perinteisesti se valmistetaan avotulella pyöreässä, matalassa rautapannussa, jossa on kaksi kahvaa (paellassa).
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 dl riisiä
- 8-10 dl kasvislientä
- ½ g sahramia
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 paprikaa
- 2 porkkanaa
- 1 dl herneitä
- 1 dl kikherneitä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- oliiviöljyä
Tarjoiluun
- mielellään tomaattikastiketta
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja paista öljyssä yhdessä riisin kanssa. Käytä paistinpannua tai matalaa, isoa pannua. Lisää puolet liemestä sekä sahrami. Anna riisin kiehua miedolla lämmöllä, lisää lientä vähitellen.
2. Suikaloi paprikat ja porkkanat. Paista öljytilkassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kun riisi on valmista, kääntele varoen vihannekset paellaan. Mausta ja kuumenna kaikki hyvin ennen tarjoilua. Tarjoile mielellään tomaattikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti