Kasvisnuudeliwokki

Ainekset

  • munanuudelia
  • ½ rkl + 1 ½ rkl seesamiöljyä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 purjo
  • 4 porkkanaa
  • 300 g siitakesieniä
  • 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • ½ dl riisiviiniä
  • 1–2 rkl soijakastiketta (1 rkl kalakastiketta)
  • mustapippuria
  • 2 dl kasvislientä

Valmistusohje

Keitä nuudelit suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi ja sekoita ½ rkl seesamiöljyä nuudeleihin. Pidä nuudelit lämpimässä kannen alla. Leikkaa purjo ja porkkanat julienneiksi eli tulitikkumaisiksi suikaleiksi ja siivuta sienet.

Lämmitä öljy kuumassa wokkipannussa ja paista ensin sienet. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Sekoita ja lisää purjo ja porkkana. Paista 1–2 minuuttia. Kaada riisiviini sekaan ja sen jälkeen loput aineet. Hauduta 2 minuuttia. Tarjoile nuudelien kanssa. Mausta mustapippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.