Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kasvisliemessä kypsennetty lohi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 annosta

  • 1 kg lohifilee

Kasvisliemi

  • 2½ litraa vettä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl suolaa
  • 5 maustepippuria
  • 2 valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli

Tarjoiluun

  • uusia perunoita keitettynä
  • majoneesia + kuohu- tai ranskankermaa
  • etikkakurkkuja

Valmistusohje

1. Poista lohesta ruodot ja leikkaa se riittävän pieniksi annospaloiksi. Asettele palaset harvakseltaan syvälle tarjoiluvadille tai korkeareunaiseen gratiinivuokaan. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Keitä sipuli- ja porkkanaviipaleita viinietikalla, suolalla, pippureilla ja laakerinlehdillä maustetussa vedessä 15 minuuttia.

2. Siivilöi kasvislientä raa'an lohen päälle niin, että sitä on kalan yllä noin sentti. Peitä voipaperilla ja anna lohen jäähtyä hiljalleen. Näin koostumuksesta tulee täydellisen murea ja mehukas.

3. Tillillä maustetut keitetyt uudet perunat ja kuohukermalla tai ranskankermalla jatkettu majoneesi sopivat erinomaisesti lohen lisukkeeksi. Tarjoa lisänä etikkakurkkuja.

Tässä ohjeessa lohta ei kypsennetä keittämällä, vaan se peitetään mausteisella ja kuumalla kasviliemellä. On tärkeää, että lohipalat ovat riittävän pieniä ja että palat on asetettu vadille riittävän harvaan. Lohen kanssa maistuvat keitetyt uudet perunat, majoneesi ja etikkakurkut. Kylmä ruohosipulikastike on mainio lisuke.

Lisää aiheesta:

Loheneviä punaviinietikassaKylmä, keitetty kesälohiPerunalla suurustettu persiljakastike keitetylle kalalleKalaa valkoviinikastikkeellaKeitetty lohi kurkkupeitteelläBroileritäytteiset savoijinkaalikääryleet sienten kera
Keitetty lohiGluteenitonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty lohi
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kylmä, keitetty kesälohi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitettyä lohta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohileike purjon kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lohi-kuhapalmikko paprikakastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keitettyä lohta ja tilli-hollandaisekastiketta