Kasvisliemessä kypsennetty lohi
Tässä ohjeessa lohta ei kypsennetä keittämällä, vaan se peitetään mausteisella ja kuumalla kasviliemellä. On tärkeää, että lohipalat ovat riittävän pieniä ja että palat on asetettu vadille riittävän harvaan. Lohen kanssa maistuvat keitetyt uudet perunat, majoneesi ja etikkakurkut. Kylmä ruohosipulikastike on mainio lisuke.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 1 kg lohifilee
Kasvisliemi
- 2½ litraa vettä
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 2 rkl suolaa
- 5 maustepippuria
- 2 valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 porkkana
- 1 sipuli
Tarjoiluun
- uusia perunoita keitettynä
- majoneesia + kuohu- tai ranskankermaa
- etikkakurkkuja
Valmistusohje
1. Poista lohesta ruodot ja leikkaa se riittävän pieniksi annospaloiksi. Asettele palaset harvakseltaan syvälle tarjoiluvadille tai korkeareunaiseen gratiinivuokaan. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Keitä sipuli- ja porkkanaviipaleita viinietikalla, suolalla, pippureilla ja laakerinlehdillä maustetussa vedessä 15 minuuttia.
2. Siivilöi kasvislientä raa'an lohen päälle niin, että sitä on kalan yllä noin sentti. Peitä voipaperilla ja anna lohen jäähtyä hiljalleen. Näin koostumuksesta tulee täydellisen murea ja mehukas.
3. Tillillä maustetut keitetyt uudet perunat ja kuohukermalla tai ranskankermalla jatkettu majoneesi sopivat erinomaisesti lohen lisukkeeksi. Tarjoa lisänä etikkakurkkuja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan