Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kassleria chutneyn ja lohkoperunoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 4 kasslerviipaletta

Marinadi

  • ½ dl punaviiniä
  • 2 rkl soijaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi

Chutney

  • 1 sipuli
  • 1 omena
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl currya
  • 1 kiivi
  • 1 dl rusinoita

Lohkoperunat

  • 1 kg perunoita
  • 1/4 dl neutraalinmakuista öljyä
  • 25 g voita
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita viini, soija, oregano ja suola, puserra liemeen valkosipuli. Sivele marinadia lihaviipaleiden kummallekin puolelle ja anna marinoitua tunnin. Grillaa kassleria 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.

2. Kuori ja lohko perunat. Keitä 2-3 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Valuta vesi perunoista ja kuivaa ne hyvin keittiöpyyhkeeseen. Laita perunalohkot uunipellille, lisää öljy ja voi. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kullankeltaisia ja rapeita. Mausta suolalla.

3. Chutney: Kuori ja hienonna sipuli ja hienonna omena. Kuullota omenaa ja sipulia öljyssä muutaman minuutin. Lisää curry. Kuutioi kiivi ja lisää se ja rusinat. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

Lisää aiheesta:

Uunissa kypsennetty puna-ahven ja viipaleperunatPorsaankyljys RobèrtCassoulet valkoisilla pavuillaMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinNopea ranskalainen lihapataLammasvartaat sahramiriisin ja kasvissuikaleiden kera
KasslerKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Oikeat lisukkeet tekevät tavallisesta kasslerista todellisen juhla-aterian. Tuoreista hedelmistä tehty chutney sopii erityisen hyvin porsaanlihan lisukkeeksi. Marinoimalla kasslerista saa vieläkin maukkaampaa. Tarjoile lisänä rapeakuorisia lohkoperunoita.

Tuoreimmat aiheesta

Kassler
  • 10.09.202114:55
    Porsaanlihapata

    Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Anjovis- ja yrttimarinoitu kassler

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kassleria chutneyn ja lohkoperunoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kassleria ja purjokermaa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Leivitettyä kassleria tomaattikastikkeessa