Kassleria chutneyn ja lohkoperunoiden kera

Oikeat lisukkeet tekevät tavallisesta kasslerista todellisen juhla-aterian. Tuoreista hedelmistä tehty chutney sopii erityisen hyvin porsaanlihan lisukkeeksi. Marinoimalla kasslerista saa vieläkin maukkaampaa. Tarjoile lisänä rapeakuorisia lohkoperunoita.

4 annosta

  • 4 kasslerviipaletta

Marinadi

  • ½ dl punaviiniä
  • 2 rkl soijaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi

Chutney

  • 1 sipuli
  • 1 omena
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl currya
  • 1 kiivi
  • 1 dl rusinoita

Lohkoperunat

  • 1 kg perunoita
  • 1/4 dl neutraalinmakuista öljyä
  • 25 g voita
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita viini, soija, oregano ja suola, puserra liemeen valkosipuli. Sivele marinadia lihaviipaleiden kummallekin puolelle ja anna marinoitua tunnin. Grillaa kassleria 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.

2. Kuori ja lohko perunat. Keitä 2-3 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Valuta vesi perunoista ja kuivaa ne hyvin keittiöpyyhkeeseen. Laita perunalohkot uunipellille, lisää öljy ja voi. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kullankeltaisia ja rapeita. Mausta suolalla.

3. Chutney: Kuori ja hienonna sipuli ja hienonna omena. Kuullota omenaa ja sipulia öljyssä muutaman minuutin. Lisää curry. Kuutioi kiivi ja lisää se ja rusinat. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.