Kassleria chutneyn ja lohkoperunoiden kera

Oikeat lisukkeet tekevät tavallisesta kasslerista todellisen juhla-aterian. Tuoreista hedelmistä tehty chutney sopii erityisen hyvin porsaanlihan lisukkeeksi. Marinoimalla kasslerista saa vieläkin maukkaampaa. Tarjoile lisänä rapeakuorisia lohkoperunoita.

4 annosta

  • 4 kasslerviipaletta

Marinadi

  • ½ dl punaviiniä
  • 2 rkl soijaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi

Chutney

  • 1 sipuli
  • 1 omena
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl currya
  • 1 kiivi
  • 1 dl rusinoita

Lohkoperunat

  • 1 kg perunoita
  • 1/4 dl neutraalinmakuista öljyä
  • 25 g voita
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita viini, soija, oregano ja suola, puserra liemeen valkosipuli. Sivele marinadia lihaviipaleiden kummallekin puolelle ja anna marinoitua tunnin. Grillaa kassleria 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.

2. Kuori ja lohko perunat. Keitä 2-3 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Valuta vesi perunoista ja kuivaa ne hyvin keittiöpyyhkeeseen. Laita perunalohkot uunipellille, lisää öljy ja voi. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kullankeltaisia ja rapeita. Mausta suolalla.

3. Chutney: Kuori ja hienonna sipuli ja hienonna omena. Kuullota omenaa ja sipulia öljyssä muutaman minuutin. Lisää curry. Kuutioi kiivi ja lisää se ja rusinat. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!