Kassler-vihannespata

Mahtava pataruoka tuo ruokapöytään lihan ja vihannekset samassa astiassa. Parasta tästä ruoasta tulee kesällä tuoreen valkokaalin ja pienten kesäsipulien kera, mutta maistuvaiseksi se muhii vuoden ympäri. Tarjoile ohessa riisiä tai perunoita.

Neljälle

  • 600 g luutonta savukassleria (porsaanniskaa)
  • ½ kerä valkokaalia
  • 3 pientä sipulia
  • 1 nippu tuoreita pikkuporkkanoita
  • 200 g vihreitä papuja
  • 3 dl lihalientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Viipaloi savustettu kassler ja puolita viipaleet. Leikkaa kaali pieniksi lohkoiksi, kuori sipulit ja puolita ne. Raaputa porkkanat ja poista naatit, leikkaa pavunpalkojen puiseva kanta ja silppua persilja hienoksi.

2. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi, lisää kaali, sipuli ja porkkanat ja anna poreilla hiljaa 10 minuuttia. Lisää papupalot ja kasslerviipaleet, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä hiljaa ilman kantta 5 minuuttia, niin että liemi vähenee.

3. Sirottele päälle persiljasilppua ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.