Kassler-vihannespata
Mahtava pataruoka tuo ruokapöytään lihan ja vihannekset samassa astiassa. Parasta tästä ruoasta tulee kesällä tuoreen valkokaalin ja pienten kesäsipulien kera, mutta maistuvaiseksi se muhii vuoden ympäri. Tarjoile ohessa riisiä tai perunoita.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 600 g luutonta savukassleria (porsaanniskaa)
- ½ kerä valkokaalia
- 3 pientä sipulia
- 1 nippu tuoreita pikkuporkkanoita
- 200 g vihreitä papuja
- 3 dl lihalientä
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl persiljasilppua
Valmistusohje
1. Viipaloi savustettu kassler ja puolita viipaleet. Leikkaa kaali pieniksi lohkoiksi, kuori sipulit ja puolita ne. Raaputa porkkanat ja poista naatit, leikkaa pavunpalkojen puiseva kanta ja silppua persilja hienoksi.
2. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi, lisää kaali, sipuli ja porkkanat ja anna poreilla hiljaa 10 minuuttia. Lisää papupalot ja kasslerviipaleet, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä hiljaa ilman kantta 5 minuuttia, niin että liemi vähenee.
3. Sirottele päälle persiljasilppua ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa