Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karjalanpaisti à la Jouni

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinneruokaa on tuunattu maustamalla hiukan välimerellisemmäksi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 500 g naudanlapaa tai muuta edullisempaa naudanlihaa
  • 500 g lampaanpotkaa
  • 500 g sianlihaa
  • suolaa
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • voita paistamiseen
  • 2 porkkanaa pilkottuina
  • 2 sellerinvartta pilkottuina
  • 2 sipulia pilkottuina
  • vettä
  • laakerinlehti
  • muutama maustepippuri
  • kourallinen kantarelleja tai muita metsäsieniä oman maun mukaan
  • 6 isoa perunaa
  • kourallinen tuoreita yrttejä (timjamia, rosmariinia, salviaa...)
  • mustapippuria

Valmistusohje

Valmistele lihat ja leikkaa ne reilunkokoisiksi, läpimitaltaan noin 2–3 cm:n kuutioiksi. Lisää lihan pintaan suolaa. Ruskista lihat padassa huolella öljyssä ja voissa. Laita mahdolliset luut pataan mukaan makua antamaan.

Lisää kasvikset pataan. Jätä ruskistumaan hetkeksi.

Peitä kylmällä vedellä niin, että lihat ja kasvikset peittyvät.

Kuori keiton aikana pintaan noussut sakka ja vaahto pois.

Lisää laakerinlehti ja muutama maustepippuri.

Laita kansi päälle ja hauduttele matalalla lämmöllä 3–4 tuntia, kunnes lihat ovat täysin pehmeitä. Tarkista mausteet. Poista luut.

Lisää tuoreet sienet pataan. Kuori perunat, leikkaa ne veneiksi ja keitä erikseen. Lisää perunat pataan kypsennyksen loppuvaiheessa. Nypi yrtit sekaan, lisää hieman mustapippuria ja tarkista maku.

Vinkki: kasviksina voit käyttää muitakin kuin yllä mainittuja, esim. lanttua, naurista, punajuurta, maa-artisokkaa, retiisiä...

Lisää aiheesta:

Suikalepihvit kantarellien keraViinin kera haudutettua poronpotkaaRuotsalainen lihapannuItalialainen sianpotkaKylkipaistia amerikkalaisittainLiha-kesäkurpitsapata
KarjalanpaistiKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Karjalanpaisti
  • 21.10.202009:07
    Naudanlihapata

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Karjalanpaistia ja piirakoita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Karjalanpaisti à la Jouni

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Juustopaisti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Karjalanpaisti puolukkasurvoksella