Karjalanpaisti à la Jouni
Perinneruokaa on tuunattu maustamalla hiukan välimerellisemmäksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 500 g naudanlapaa tai muuta edullisempaa naudanlihaa
- 500 g lampaanpotkaa
- 500 g sianlihaa
- suolaa
- rypsiöljyä paistamiseen
- voita paistamiseen
- 2 porkkanaa pilkottuina
- 2 sellerinvartta pilkottuina
- 2 sipulia pilkottuina
- vettä
- laakerinlehti
- muutama maustepippuri
- kourallinen kantarelleja tai muita metsäsieniä oman maun mukaan
- 6 isoa perunaa
- kourallinen tuoreita yrttejä (timjamia, rosmariinia, salviaa...)
- mustapippuria
Valmistusohje
Valmistele lihat ja leikkaa ne reilunkokoisiksi, läpimitaltaan noin 2–3 cm:n kuutioiksi. Lisää lihan pintaan suolaa. Ruskista lihat padassa huolella öljyssä ja voissa. Laita mahdolliset luut pataan mukaan makua antamaan.
Lisää kasvikset pataan. Jätä ruskistumaan hetkeksi.
Peitä kylmällä vedellä niin, että lihat ja kasvikset peittyvät.
Kuori keiton aikana pintaan noussut sakka ja vaahto pois.
Lisää laakerinlehti ja muutama maustepippuri.
Laita kansi päälle ja hauduttele matalalla lämmöllä 3–4 tuntia, kunnes lihat ovat täysin pehmeitä. Tarkista mausteet. Poista luut.
Lisää tuoreet sienet pataan. Kuori perunat, leikkaa ne veneiksi ja keitä erikseen. Lisää perunat pataan kypsennyksen loppuvaiheessa. Nypi yrtit sekaan, lisää hieman mustapippuria ja tarkista maku.
Vinkki: kasviksina voit käyttää muitakin kuin yllä mainittuja, esim. lanttua, naurista, punajuurta, maa-artisokkaa, retiisiä...
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti