Karitsan paahtopaisti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5653574/landscape16_9/515/290/b4ab968c207f97726c7be231d6d7b35e/PN/574207-7876.jpg)
Karitsan paahtopaistia maukkaassa kastikkeessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 pientä karitsan-paahtopaistia
- 1,5 dl kivettömiä oliiveja
- 1 tl kapriksia
- 1 valkosipulinkynsi
- 5 oksaa timjamia
- noin 1 dl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- tilkka punaviiniä ja lihalientä
Valmistusohje
Puhdista paisteista mahdolliset kalvot pois. Paista niihin väri pannulla tilkassa öljyä. Aseta paistit uunipellille.
Mausta paistit kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita oliivit, kaprikset, valkosipuli ja öljy keskenään. Nypi mukaan timjamin lehdet. Soseuta kiinteäksi tahnaksi sauvasekoittimella.
Levitä tahnaa ohut kerros paistien päälle. Aseta paistit uuninpannulle. Laita pohjalle hieman punaviiniä ja lihalientä. Tästä syntyy maukas liemevä kastike paisteille.
Paista paisteja uunissa kahdeksasta kymmeneen minuuttia 190-asteessa, tai kunnes sisälämpö on noin 48 astetta. Ota paistit uunista ja anna niiden levätä hetki ennen tarjoilua.
Tarjoa paistin kanssa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka