Julkaistu
Pottuvoi on kuin oikaistu perunamuusi. Kari Aihisen reseptissä perunat paahdetaan kuorineen uunissa, jonka jälkeen niiden sisus koverretaan ja sekoitetaan voin kanssa. Simppeliä, mutta hyvää!
Ainekset
- 1kg jauhoisia uuniperunoita
- n. 150 g voita
- n. 1 tl suolaa
Valmistusohje
Pottuvoi valmistuu näin:
- Laita uuni lämpenemään 185 asteeseen Pese perunat. Laita perunat folion päälle ja sellaisenaan uuniin. Pidä perunoita uunissa noin tunnin verran.
- Puolita kypsät perunat. Koverra kuuma sisus kulhoon. Lisää joukkoon runsaasti voita. Sekoita massa tasaiseksi. Mausta suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.