19.2.2014. – Tämä lohi on herkullista niin grillattuna kuin uunissa valmistettuna. Kuvan lohen olen kypsentänyt seetripuun päällä joka antaa oman savuisen maun lohelle, kertoo reseptin ideoinut Pipsa Hurmerinta. Resepti on kirjasta Pipsan Keittiössä, Tammi 2013.
Ainekset
- Neljä viipaletta nahallista noin 150g lohifilettä
- 1 tl savustettua paprikajauhetta
- 2 tl jauhettua kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl cayennepippuria
- 1 dl vaahterasiirappia
- 1 sitruuna
Wasabimuusi
- 1 kg perunoita
- 2 dl maitoa
- 2tl keitinveteen ja 1 tl suolaa valmiiseen muusiin
- 3 rkl voita
- 1 rkl wasabijauhetta
Valmistusohje
Lohi:
Sekoita kulhossa kaikki aineet paitsi lohi. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla. Voitele lohifileet kastikkeella ja kypsennä fileitä uunissa tai grillissä noin kymmen minuuttia. Purista lohen päälle hieman sitruunamehua ja tarjoile.
Wasabimuusi:
Pese ja kuori perunat. Lisää ne kiehuvaan ja suolattuun veteen.
Anna perunoiden kiehua matalalla lämmöllä noin puolituntia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada keitinvesi pois ja muusaa perunanuijalla. Lisää maito ja voi sekä suolaa maun mukaan. Lisää muusiin 1 ruokalusikallinen wasabijauhetta.
Resepti on kirjasta Pipsan Keittiössä, Tammi 2013.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan