Kardemummalohta ja wasabimuusia 8:37

Kardemummalohi ja wasabimuusi

19.2.2014. – Tämä lohi on herkullista niin grillattuna kuin uunissa valmistettuna. Kuvan lohen olen kypsentänyt seetripuun päällä joka antaa oman savuisen maun lohelle, kertoo reseptin ideoinut Pipsa Hurmerinta. Resepti on kirjasta Pipsan Keittiössä, Tammi 2013.

Ainekset

  • Neljä viipaletta nahallista noin 150g lohifilettä
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl cayennepippuria
  • 1 dl vaahterasiirappia
  • 1 sitruuna

Wasabimuusi

  • 1 kg perunoita
  • 2 dl maitoa
  • 2tl keitinveteen ja 1 tl suolaa valmiiseen muusiin
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl wasabijauhetta

Valmistusohje

Lohi:

Sekoita kulhossa kaikki aineet paitsi lohi. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla. Voitele lohifileet kastikkeella ja kypsennä fileitä uunissa tai grillissä noin kymmen minuuttia. Purista lohen päälle hieman sitruunamehua ja tarjoile.

Wasabimuusi:

Pese ja kuori perunat. Lisää ne kiehuvaan ja suolattuun veteen.

Anna perunoiden kiehua matalalla lämmöllä noin puolituntia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada keitinvesi pois ja muusaa perunanuijalla. Lisää maito ja voi sekä suolaa maun mukaan. Lisää muusiin 1 ruokalusikallinen wasabijauhetta.

Resepti on kirjasta Pipsan Keittiössä, Tammi 2013.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!