Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kantarellirösti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • ½ kg perunoita (kiinteitä)
  • 5 dl kantarelleja
  • 1 sipuli
  • muskottiraastetta
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Pese perunat harjalla huolellisesti ja keitä ne puolikypsiksi, noin 10 minuuttia. Kuori perunat ja raasta ne karkeaksi.

2. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Sekoita sipulisilppu perunaraasteeseen ja mausta muskottiraasteella, suolalla ja pippurilla. Sulata voi paistinpannussa ja kaada perunaseos pannulle, taputtele paistinlastalle litteäksi, tasaiseksi kakuksi. Paista keskilämmöllä noin 10 minuuttia, käännä (esim. kannen tai lautasen avulla) ja paista toinen puoli samoin.

3. Harjaa kantarellit hyvin ja laita ne kylmälle paistinpannulle. Lisää lämpöä ja anna kosteuden haihtua pois sienistä. Laita sitten pannulle voita ja paista kantarellit. Ripauta suolaa ja kaada kantarellit röstin päälle. Tarjoile heti.

Sinä päivänä, jolloin olet löytänyt puoli litraa kantarelleja - joko metsästä tai torilta - on hyvä päivä tehdä sieniröstiä. Käytä tähän ruokaan kiinteää perunalajiketta.

Lisää aiheesta:

Espanjalainen talonpojan munakasSienitäytteinen kesäkurpitsaPastaa korvasienikastikkeen keraTäytetyt munakoisotSuikalepihvit kantarellien keraJuurespyttipannu kantarellien ja munakokkelin kanssa
PerunakakkuSienetKananmunatonGluteenitonKasvisruokaSienisatoPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunakakku
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Perunakakku

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Perunakakku vuohenjuuston ja pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Perunakakku, perusresepti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Raakaperunakakkuset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käserösti