Kantarellirösti
Sinä päivänä, jolloin olet löytänyt puoli litraa kantarelleja - joko metsästä tai torilta - on hyvä päivä tehdä sieniröstiä. Käytä tähän ruokaan kiinteää perunalajiketta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ kg perunoita (kiinteitä)
- 5 dl kantarelleja
- 1 sipuli
- muskottiraastetta
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Pese perunat harjalla huolellisesti ja keitä ne puolikypsiksi, noin 10 minuuttia. Kuori perunat ja raasta ne karkeaksi.
2. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Sekoita sipulisilppu perunaraasteeseen ja mausta muskottiraasteella, suolalla ja pippurilla. Sulata voi paistinpannussa ja kaada perunaseos pannulle, taputtele paistinlastalle litteäksi, tasaiseksi kakuksi. Paista keskilämmöllä noin 10 minuuttia, käännä (esim. kannen tai lautasen avulla) ja paista toinen puoli samoin.
3. Harjaa kantarellit hyvin ja laita ne kylmälle paistinpannulle. Lisää lämpöä ja anna kosteuden haihtua pois sienistä. Laita sitten pannulle voita ja paista kantarellit. Ripauta suolaa ja kaada kantarellit röstin päälle. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan