Kaneliset punaviinipäärynät

Tämä on kaunis, maukas ja kevyt jälkiruoka.

Kuudelle

  • 6 suurta, kiinteää päärynää tai 12 pientä

Liemi

  • ½ l punaviiniä
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • ½ sitruuna, viipaleina
  • 1 kanelitanko
  • rippunen muskottia

Valmistusohje

1. Kuori päärynät, mutta jätä varret paikoilleen. Sekoita liemen ainekset tilavassa kattilassa ja lisää päärynät. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes päärynät ovat pehmenneet. Kääntele niitä välillä jotta niistä tulee tasaisen punaisia. Jos sinulla on paljon päärynöitä, voit keittää ne kahdessa erässä.

2. Anna päärynöiden jäähtyä liemessä ja tarjoile ne haaleina. Asettele ne kulhoihin ja kaada päälle lientä. Koristele sitruunaviipalein.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.