Kaneliset punaviinipäärynät
Tämä on kaunis, maukas ja kevyt jälkiruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kuudelle
- 6 suurta, kiinteää päärynää tai 12 pientä
Liemi
- ½ l punaviiniä
- 2 ½ dl kidesokeria
- ½ sitruuna, viipaleina
- 1 kanelitanko
- rippunen muskottia
Valmistusohje
1. Kuori päärynät, mutta jätä varret paikoilleen. Sekoita liemen ainekset tilavassa kattilassa ja lisää päärynät. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes päärynät ovat pehmenneet. Kääntele niitä välillä jotta niistä tulee tasaisen punaisia. Jos sinulla on paljon päärynöitä, voit keittää ne kahdessa erässä.
2. Anna päärynöiden jäähtyä liemessä ja tarjoile ne haaleina. Asettele ne kulhoihin ja kaada päälle lientä. Koristele sitruunaviipalein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan