Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanapata ananaksen ja sokeriherneiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 4 broilerinfileetä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
  • 2 sitruunaruohoa
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl öljyä
  • 1 l kanalientä
  • 1 tuore ananas
  • ½ nippua ruohosipulia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 100 g sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Leikkaa fileet paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Leikkaa sitruunaruohot pätkiksi. Halkaise chili pitkittäin, raaputa siemenet pois ja suikaloi palko. Kuullota sipuli öljyssä, lisää inkivääriraaste, sitruunaruoho ja chili. Kaada sekaan kanaliemi.

2. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää broileripalat. Anna kiehua 10 minuuttia ilman kantta. Leikkaa ananas neljään lohkoon. Leikkaa pois puumainen sisus ja kuoret ja kuutioi malto. Hienonna ruohosipuli.

3. Lisää pataan ananaspalat ja ruohosipuli ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää sokeriherneet, jotka tarvitsevat vain puolen minuutin kiehautuksen.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataWokatut jättikatkaravut mustatorvisienten keraKookoskanaPunainen lammas- tai nautacurryKanakeitto chilin ja limetin keraLiha-kesäkurpitsapata
KanapataKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tämä on melko tulinen pataruoka, jossa on useita makuvivahteita. Sopii hyvin lämpimäksi ruoaksi keitetyn riisin kanssa, mutta miksei myös karibiahenkiseen noutopöytään. Reseptin voi hyvin tuplata, mutta varo hieman chiliä.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata
  • 14.03.202209:20
    Nopeat ja helpot

    Hedelmäinen kanapata eli Natalia Salmelan "kananaspata"

  • 12.01.202110:43
    Broilerinkoivet

    Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa

  • 17.01.202012:47
    Broilerinkoivet

    Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mulligatawny Soup

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutettu broileri-tomaattipata