Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kananpoika Quino

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset

  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vettä
  • suolaa
  • 1 tl timjamia
  • 3 rkl limettimehua
  • 0,5 l parsakaalin nuppuja
  • 8 pientä kokonaista maissia tai 200 g pakastemaissia
  • 4 rkl parmesaaniraastetta
  • 4 broilerinrintafileetä
  • suolaa
  • chilijauhetta
  • 4 rkl sitruunanmehua

Valmistusohje

Quino on gluteeniton siemenkasvi, joka ei kuulu viljakasvien heimoon. Sitä kasvatetaan pääasiallisesti Boliviassa.Inkat kutsuvat quinoa voimaravinnoksi, koska sillä on korkea ravitsemuksellinen arvo. Viljoihin verrattuna se sisältää enemmän valkuaista, rasvaa, mineraaleja ja vitamiineja.

Siemenet ovat helposti sulavia ja vatsalle keveää ruokaa. Quinoan maku on pähkinäinen ja se sopii erinomaisesti kuntoilijan ruokavalioon riisin ja pastan sijaan. Tässä reseptissä quinon voi halutessaan korvata esikeitetyillä ohrasuurimoilla ja valmistaa samaan tapaan.

Huuhtele quino hyvin siivilässä ja valuta. Mittaa vesi kattilaan ja mausta suolalla, timjamilla sekä limetinmehulla. Kiehauta vesi ja lisää quino. Keitä viisi minuuttia. Lisää parsakaalit ja keitä vielä viisi minuuttia. Laita kansi päälle ja ota kattila liedeltä. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.

Quinon kypsyyden näkee siementen vaalentuessa ulkoreunasta kohti keskustaa. Sekoita sulanut maissi sekä parmesaanijuusto joukkoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Laita broilerinrintafilee muovipussiin ja nuiji vähän ohuemmaksi. Mausta broilerifileet suolalla, chilillä ja sitruunamehulla. Laita öljy pannulle ja anna kuumentua. Paista broilerit kuumalla pannulla kypsiksi.

Annostele quino syville lautasille, leikkaa broilerin rintafileet suikaleiksi ja nosta quinon päälle. Lisäkkeeksi sopii hyvin rapea vihreä salaatti.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen reseptiPaahdettu kana perulaisittain korianterikastikkeen keraGrillattua parsaa, vegemajoneesia ja uppomuniaJapanilaiset gyozanyytit ponzudipin kanssaMausteinen chutneyKukkakaalikeittoa ja ruistikkuja
KananpoikaKevytKananmunatonGluteenitonVideoreseptitPääruoatKanaruoka

Maija Silvennoisen kananpoika saa seurakseen pääasiallisesti Boliviassa kasvatettavaa Quinoa. Annoksesta saa voimaa ja vitaalisuutta kevääseen ja sen voi ottaa vaikka evääksi töihin.

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika
  • 14.09.202412:00
    Pasta

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyä kananpoikaa juurespyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kananpoika-gyros

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tulinen chili-sitruunakananpoika

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kananpoikaa Bonne Femme