Kananpoika Quino
Maija Silvennoisen kananpoika saa seurakseen pääasiallisesti Boliviassa kasvatettavaa Quinoa. Annoksesta saa voimaa ja vitaalisuutta kevääseen ja sen voi ottaa vaikka evääksi töihin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 2 dl quinoa
- 4 dl vettä
- suolaa
- 1 tl timjamia
- 3 rkl limettimehua
- 0,5 l parsakaalin nuppuja
- 8 pientä kokonaista maissia tai 200 g pakastemaissia
- 4 rkl parmesaaniraastetta
- 4 broilerinrintafileetä
- suolaa
- chilijauhetta
- 4 rkl sitruunanmehua
Valmistusohje
Quino on gluteeniton siemenkasvi, joka ei kuulu viljakasvien heimoon. Sitä kasvatetaan pääasiallisesti Boliviassa.Inkat kutsuvat quinoa voimaravinnoksi, koska sillä on korkea ravitsemuksellinen arvo. Viljoihin verrattuna se sisältää enemmän valkuaista, rasvaa, mineraaleja ja vitamiineja.
Siemenet ovat helposti sulavia ja vatsalle keveää ruokaa. Quinoan maku on pähkinäinen ja se sopii erinomaisesti kuntoilijan ruokavalioon riisin ja pastan sijaan. Tässä reseptissä quinon voi halutessaan korvata esikeitetyillä ohrasuurimoilla ja valmistaa samaan tapaan.
Huuhtele quino hyvin siivilässä ja valuta. Mittaa vesi kattilaan ja mausta suolalla, timjamilla sekä limetinmehulla. Kiehauta vesi ja lisää quino. Keitä viisi minuuttia. Lisää parsakaalit ja keitä vielä viisi minuuttia. Laita kansi päälle ja ota kattila liedeltä. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.
Quinon kypsyyden näkee siementen vaalentuessa ulkoreunasta kohti keskustaa. Sekoita sulanut maissi sekä parmesaanijuusto joukkoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Laita broilerinrintafilee muovipussiin ja nuiji vähän ohuemmaksi. Mausta broilerifileet suolalla, chilillä ja sitruunamehulla. Laita öljy pannulle ja anna kuumentua. Paista broilerit kuumalla pannulla kypsiksi.
Annostele quino syville lautasille, leikkaa broilerin rintafileet suikaleiksi ja nosta quinon päälle. Lisäkkeeksi sopii hyvin rapea vihreä salaatti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan