Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kananmunat sipuli-tomaattipedillä ja parsakaalimunakas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Maija Silvennoinen valmistaa ihanan terveellisen aamiaisen kasviksia ja kananmunaa käyttäen Vivi-Ann Sjögrenin tapaan.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1-2:lle

Ainekset

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 tomaattia ohuina viipaleina
  • suolaa
  • ripaus cayennepippuria
  • 2 kananmunaa

Kuudelle

  • 6 puolikovaksi keitettyä munaa
  • 50-75 g voita
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl tuoretta rakuunasilppua

Täyte

  • 2 hengelle
  • 1 keitetty parsakaali nuppuina
  • 2 rkl ruohosipuli, kevätsipulia tai purjoa hienonnettuna
  • 6 lehteä basilikaa revittynä
  • ½ dl juustoraastetta

Munakas

  • 2 rkl voita
  • 4 munaa
  • 2 rkl vettä
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

Kuullota sipulit öljyssä ja levitä tomaattiviipaleet sipulien päälle.

Mausta suolalla sekä cayennepippurilla. Riko kananmunat kahvikuppiin ja liu´uta ne yksitellen tomaattien päälle. Ripauta päälle suolaa. Kypsennä miedolla lämmöllä kunnes valkuainen jähmettyy. Jos peität pannun kannella, valkuainen jää verhoamaan valkuaista huntuna.

Riko munat kulhoon. Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta suolalla sekä pippurilla ja sekoita vesi joukkoon. Ruskista voi pannulla ja kaada munakastaikina päälle. Sekoita munakasta muutaman kerran kahdeksikon muotoisin vedoin.

Kun munakas alkaa hyytyä, laita parsakaali, sipuli, basilika ja juustoraaste päälle. Ota pois liedeltä ja laita kansi päälle. Anna hyytyä hetki ja nauti heti. Munakas ei odota ruokailijoita, joten se pitää syödä heti kun se on valmis.

Lisää aiheesta:

Shakshuka eli mausteinen tomaatti-kananmunavuokaMeksikolaiset maalaismunatHyydytetyt kananmunat toastilla avokadon, pekonin ja kevätsipulin keraSalaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden keraFleur de courgettePapu-katkarapumunakkaat
MunatMakujaGluteenitonLaktoositonKasvisruokaBrunssiEdullisetVideoreseptitVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Munat
  • 23.06.202212:52
    Kananmuna

    Munavoi – Katin kikalla teet klassikkolevitteen entistäkin helpommin!

  • 22.03.201606:00
    Graavilohi

    Paistettua parsaa, kylmäsavulohta, uppomuna ja limetti-tillivoisulaa

  • 21.03.201614:23
    Kananmuna

    Momofukun marinoidut kananmunat

  • 21.03.201607:45
    Pääsiäinen

    Munapaistokset

  • 10.04.201408:53
    Ajankohtaista

    Uppomunia ja pekonia