Kananmaksasalaattia pekonilla ja kapriksilla
Tämän ruoan inspiraatio tulee klassisesta vasikanmaksa anglaisesta, eli paistetusta vasikanmaksasta kapristen ja pekonin kera. Tämä salaatti on todellinen herkku jokaiselle kananmaksan ystävälle!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 200 g kananmaksaa
- 4 rkl kapriksia
- 140 g pekonia (1 pkt)
- 1 l sekasalaattia
- 4 rkl balsamiviinietikkaa
- 4 rkl öljyä
- 1 rkl voita
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Tarjoiluun
- voita
- tomaattilohkoja
Valmistusohje
1. Suikaloi pekoni, paista rapeaksi paistinpannussa, valuta talouspaperilla.
2. Sulata, puhdista ja huuhdo kananmaksa. Paloittele pienemmiksi paloiksi. Paista palat kauniin kullanruskeiksi voinokareessa, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kaprikset loppua kohti ja anna niiden lämmetä.
3. Asettele salaatinlehtiä neljään kulhoon. Täytä kulhot kananmaksalla, kapriksilla ja pekonilla. Tiputtele päälle öljyä ja viinietikkaa, jauha mielellään päälle hieman mustapippuria myllystä ja ripottele päälle hiutalesuolaa. Tarjoile leivän ja tomaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan