Kananmaksasalaattia pekonilla ja kapriksilla

Tämän ruoan inspiraatio tulee klassisesta vasikanmaksa anglaisesta, eli paistetusta vasikanmaksasta kapristen ja pekonin kera. Tämä salaatti on todellinen herkku jokaiselle kananmaksan ystävälle!

Neljälle

  • 200 g kananmaksaa
  • 4 rkl kapriksia
  • 140 g pekonia (1 pkt)
  • 1 l sekasalaattia
  • 4 rkl balsamiviinietikkaa
  • 4 rkl öljyä
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Tarjoiluun

  • voita
  • tomaattilohkoja

Valmistusohje

1. Suikaloi pekoni, paista rapeaksi paistinpannussa, valuta talouspaperilla.

2. Sulata, puhdista ja huuhdo kananmaksa. Paloittele pienemmiksi paloiksi. Paista palat kauniin kullanruskeiksi voinokareessa, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kaprikset loppua kohti ja anna niiden lämmetä.

3. Asettele salaatinlehtiä neljään kulhoon. Täytä kulhot kananmaksalla, kapriksilla ja pekonilla. Tiputtele päälle öljyä ja viinietikkaa, jauha mielellään päälle hieman mustapippuria myllystä ja ripottele päälle hiutalesuolaa. Tarjoile leivän ja tomaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!