Kananmaksamuhennos

Tämä on oikein kevyt muhennos, joka ruokavehnän tai bulgurin ansiosta on myös täyttävä.

Yhdelle

  • 125 g pakastettua kananmaksaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • hieman meiramia
  • 3-4 herkkusientä
  • 1 tl soijaa
  • 1 keltasipuli
  • ½ dl ruokavehnää tai bulguria
  • persiljaa

Kastike

  • 1 ½ dl lientä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl soijaa
  • 1 tl arrowjuurta
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Mausta puoliksi sulatettu maksa ja paista se kypsäksi teflonpannussa. Viipaloi sienet ja sipuli, paista ne soijatilkan kanssa kattilassa kunnes kaikki neste on haihtunut.

2. Keitä ruokavehnä/bulgur pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita siihen sienet, sipuli ja kananmaksa.

3. Kuumenna liemi ja tomaattipyree kiehuvaksi, mausta soijalla. Sekoita arrowjuuri tilkkaan vettä ja suurusta kastike. Kaada kastike maksan päälle. Koristele persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!