Kananmaksamuhennos
Tämä on oikein kevyt muhennos, joka ruokavehnän tai bulgurin ansiosta on myös täyttävä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Yhdelle
- 125 g pakastettua kananmaksaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- hieman meiramia
- 3-4 herkkusientä
- 1 tl soijaa
- 1 keltasipuli
- ½ dl ruokavehnää tai bulguria
- persiljaa
Kastike
- 1 ½ dl lientä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl soijaa
- 1 tl arrowjuurta
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Mausta puoliksi sulatettu maksa ja paista se kypsäksi teflonpannussa. Viipaloi sienet ja sipuli, paista ne soijatilkan kanssa kattilassa kunnes kaikki neste on haihtunut.
2. Keitä ruokavehnä/bulgur pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita siihen sienet, sipuli ja kananmaksa.
3. Kuumenna liemi ja tomaattipyree kiehuvaksi, mausta soijalla. Sekoita arrowjuuri tilkkaan vettä ja suurusta kastike. Kaada kastike maksan päälle. Koristele persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan