Kananmaksaa ja pekonia vartaissa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5672012/landscape16_9/515/290/7464314bb8b5a0b1c701e4627bec60c0/eV/934211-5563.jpg)
Jos pidät maksasta, rakastat kananmaksaa. Yhdessä pekonin kanssa siitä tulee jumalaisen hyvää! Grillaa vartaat grillillä tai uunissa, tarjoile mielellään voissa freesattujen kapristen kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 300 g pakastettua kananmaksaa
- 150 g pekonia
- 2 paprikaa, paloiteltuina
- 15 pikkusipulia
- meiramia
- suolaa ja pippuria
Lisukkeeksi
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Keitä sipuleita nopeasti vedessä ja valuta.
2. Pujota vuorotellen puoliksi sulanutta maksaa, käärittyä pekonia, sipulia ja paprikaa vartaille.
3. Anna maksan sulaa täysin ja mausta sitten vartaat.
4. Kääntele grillillä kunnes maksa tuntuu valmiilta. Tarjoile keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka