Kananmaksaa ja pekonia vartaissa

Jos pidät maksasta, rakastat kananmaksaa. Yhdessä pekonin kanssa siitä tulee jumalaisen hyvää! Grillaa vartaat grillillä tai uunissa, tarjoile mielellään voissa freesattujen kapristen kanssa.

Neljälle

  • 300 g pakastettua kananmaksaa
  • 150 g pekonia
  • 2 paprikaa, paloiteltuina
  • 15 pikkusipulia
  • meiramia
  • suolaa ja pippuria

Lisukkeeksi

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Keitä sipuleita nopeasti vedessä ja valuta.

2. Pujota vuorotellen puoliksi sulanutta maksaa, käärittyä pekonia, sipulia ja paprikaa vartaille.

3. Anna maksan sulaa täysin ja mausta sitten vartaat.

4. Kääntele grillillä kunnes maksa tuntuu valmiilta. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.