Kananmaksa-kaprissalaatti

Kun paistat kananmaksaa, muista, ettet paista sitä liian kuivaksi.

Neljälle

  • 400 g kananmaksaa
  • 1 rkl voita
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 1 hyppysellinen jauhettua valkopippuria
  • 1 pkt pekonia
  • erilaisia salaatinlehtiä
  • 1 keltainen paprika

Kastike

  • 3 dl kermaviiliä
  • 2 rkl juustoraastetta
  • 2 rkl raastettua piparjuurta
  • 2 rkl kapriksia

Valmistusohje

1. Sekoita kastikkeen ainekset ja laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Paista maksaa voissa n. 3 minuuttia, sen tulee olla vaaleanpunainen keskeltä. Mausta suolalla ja pippurilla. Suikaloi pekoni, laita suikaleet kylmään pannuun ja kuumenna. Paista rapeaksi ja valuta talouspaperilla.

3. Puhdista ja huuhtele salaatinlehdet, revi ne pienemmiksi ja laita salaattikulhoon. Suikaloi paprika ja lisää kulhoon, päällimmäiseksi asettelet maksaa ja pekonia. Tarjoile kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.