Kanakeitto chilin ja limetin kera
Tämä aasialaistyyppinen, melko tulinen kanakeitto on lämmittävää ja raikasta samalla kertaa. Väsyneinkin ihminen tästä virkistyy.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 broileri
- 2 litraa vettä
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 sitruunaruoho
- 4 limetinlehteä
- 2 chiliä
- 1 limetti
Tarjoiluun
- 1 porkkana
- 2 maissintähkää
- 1 sipuli
- ½ purjo
- 1 rkl tuoretta korianterisilppua
Valmistusohje
1. Kuori ja pieni porkkanat, sipuli, valkosipulinkynnet ja sitruunaruoho. Halkaise chilipalot, raaputa pois siemenet. Pese limetti ja suikaloi kuori.
2. Kuumenna vesi kattilassa. Paloittele broileri pienempiin osiin ja laita kiehumaan. Lisää porkkanat, sipuli, valkosipuli, sitruunaruoho, chilit ja limetinkuori ja anna kiehua 30 minuuttia. Nosta broilerinpalat liemestä, irrota lihat ja leikkaa ne tarvittaessa pienemmiksi. Siivilöi liemi.
3. Kuori porkkana ja sipuli ja pieni ne. Viipaloi maissintähkät. Puhdista ja viipaloi purjo. Laita vihannekset ja korianterisilppu liemeen, lisää broilerinlihat ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua vielä 5 minuuttia ilman kantta ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka