Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanahyytelö

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

8-10 annosta

  • 500 g broilerinfileitä
  • 1 purjo
  • 1 iso porkkana
  • 1 sipuli
  • 2 tl suolaa
  • 75 cl valkoviiniä
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • 7 liivatelehteä
  • 2 tl rakuunaa
  • 2 tl kirveliä
  • 1 nippu persiljaa

Valmistusohje

1. Huuhdo purjo, porkkana ja sipuli kunnolla ja kuori. Paloittele kaikki pieniksi paloiksi. Laita fileet pataan ja juuressilppu niiden päälle. Lisää suola ja viini. Lisää tarvittaessa vielä vettä, niin että lihat peittyvät. Kiehauta ja anna kiehua muutama minuutti ilman kantta. Kuori vaahto. Alenna lämpöä, lisää pippurit ja keitä kannen alla 15 minuuttia. Nosta lihat liemestä, siivilöi ja säästä liemi.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Leikkaa broilerinfileet pieniksi paloiksi. Hienonna persilja. Ole tarkkana ja hienonna varret erityisen pieneksi. Mittaa keitinliemi, sitä tulee olla 7 dl, lisää tarvittaessa vettä. Maista ja mausta tarvittaessa. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota ne lämpimään liemeen. Laita liemi kylmään. Kun se alkaa hyytyä, kaada hieman vuokaan, heiluttele ympäriinsä ja sirottele päälle vähän persiljaa, rakuunaa ja kirveliä. Pyöräytä taas vuokaa, niin että mausteet tarttuvat.

Aladobia eli lihahyytelöä harva tekee enää kotona, mutta sitä kannattaa kuitenkin joskus kokeilla. Tässä ohje, jonka tuloksena on superkevyttä, mutta maukasta ruokaa.

3. Laita vuokaan vuorotellen lihapaloja, yrttejä ja lientä. Lopeta kaatamalla loppuliemi päälle. Laita vuoka kylmään ja anna hyytyä kokonaan. Kun on tarjoilun aika, kastele vuoka nopeasti kuumaan veteen, vetäise veitsellä ympäri laitoja pitkin ja kumoa lihahyytelö.

Lisää aiheesta:

Pienet kananpoikahyytelötVasikkablanquette curryn ja kapristen keraKeitettyä lammasta tillikastikkeessaSuolattua häränrintaa sinappikastikkeessaLampaanreittä tillikastikkeessaKeitetty, tuore häränrinta piparjuurikastikkeella
Suolainen hyytelöKananmunatonGluteenitonLaktoositonLisäkeruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen hyytelö
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet kananpoikahyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Loheneviä punaviinietikassa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet lohihyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ranskalainen siekalesyltty

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Vasikkasylttyä ja punaista salaattia