Kanafileetä ja sahramiriisiä

Kana on yksi kevyimmistä lihalajeista. Voit keittää myös muita kananosia tällä tavalla. Poista mielellään nahka, sillä siinä on rasvaa. Jos sinulla ei ole viiniä kotona, korvaa se kasvisliemellä ja viipaloidulla appelsiinilla tai sitruunalla.

Neljälle

  • 4 kanafileetä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ ruukku basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 3 dl riisiä
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • ½ g sahramia
  • 1 keltasipuli
  • 1 tl suolaa
  • 1 punainen paprika

Valmistusohje

1. Riisi: Kuori ja hienonna sipuli hienoksi, paista öljyssä. Lisää riisi ja sekoita. Lisää 6 dl vettä ja sahrami. Keitä varoen kannen alla 20 minuuttia. Hienonna paprika ja anna sen kiehua riisin mukana viimeiset 5 minuuttia.

2. Kana: Kuori valkosipulinkynsi ja viipaloi se hienoksi. Paista tai grillaa kanoja kauniinvärisiksi. Laita palat matalaan pataan tai paistokasariin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle viini, lisää valkosipuliviipaleet. Laita kansi päälle ja anna porista n. 15 minuuttia kunnes kana on läpikypsää.

3. Irrota basilikanlehdet varsista, hienonna varret. Anna varsien kiehua padan mukana, ripottele lehdet päälle vasta tarjoillessa. Tarjoile maukas liemi kastikkeena.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.