Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanafileetä ja sahramiriisiä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 4 kanafileetä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ ruukku basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 3 dl riisiä
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • ½ g sahramia
  • 1 keltasipuli
  • 1 tl suolaa
  • 1 punainen paprika

Valmistusohje

1. Riisi: Kuori ja hienonna sipuli hienoksi, paista öljyssä. Lisää riisi ja sekoita. Lisää 6 dl vettä ja sahrami. Keitä varoen kannen alla 20 minuuttia. Hienonna paprika ja anna sen kiehua riisin mukana viimeiset 5 minuuttia.

2. Kana: Kuori valkosipulinkynsi ja viipaloi se hienoksi. Paista tai grillaa kanoja kauniinvärisiksi. Laita palat matalaan pataan tai paistokasariin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle viini, lisää valkosipuliviipaleet. Laita kansi päälle ja anna porista n. 15 minuuttia kunnes kana on läpikypsää.

3. Irrota basilikanlehdet varsista, hienonna varret. Anna varsien kiehua padan mukana, ripottele lehdet päälle vasta tarjoillessa. Tarjoile maukas liemi kastikkeena.

Lisää aiheesta:

Mieto intialainen kanaBolito-pataMustasilmäpapuja sienten keraCoq au vin pekonillaPunainen lammas- tai nautacurrySienirisottoa ja yrttikanaa
KanafileeKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Kana on yksi kevyimmistä lihalajeista. Voit keittää myös muita kananosia tällä tavalla. Poista mielellään nahka, sillä siinä on rasvaa. Jos sinulla ei ole viiniä kotona, korvaa se kasvisliemellä ja viipaloidulla appelsiinilla tai sitruunalla.

Tuoreimmat aiheesta

Kanafilee
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Friteeratut kanafileet ja sinappibearnaise

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanafileet greippikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kanafileet sinihomejuustokastikkeessa tagliatellen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteeratut juustotäytteiset kanafileet

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennos