Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanafileet pehmeällä currykastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pehmeä currykastike sopii hyvin kanafileiden kanssa. Kastiketta ei ole vaikea valmistaa itse, kokeile!

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 4 kanafileetä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 porkkana
  • ½ purjo
  • voita paistamiseen

Currykastike

  • 2+1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kermaa
  • 2 rkl currya
  • 1 dl kanalientä
  • suolaa

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Kastike: Sulata 2 rkl voita kattilassa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan jauhot. Laita sivuun. Anna 1 rkl voita paistua hieman toisessa kattilassa. Lisää curry ja sekoita, lisää liemi ja kerma. Vatkaa ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää jauhosuurus vähän kerrallaan samalla vatkaten ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 5 minuuttia, siivilöi. Mausta suolalla ja pidä lämpimänä tarjoiluun saakka.

2. Puhdista ja suikaloi purjo ja porkkana, keitä suikaleet nopeasti kevyesti suolatussa vedessä. Pidä vihannekset lämpiminä.

3. Hiero kanafileet suolalla ja pippurilla ja paista ne voissa tai öljyssä 6-8 minuuttia joka puolelta. Tarkista että fileet ovat läpikypsiä pistämällä niihin tikku paksuimpaan kohtaan, neste joka tihkuu pistoskohdasta tulee olla läpinäkyvää ja kirkasta. Tarjoile kastikkeen ja vihannesten kera.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoPaistettu broileri kermakastikkeessaCrème VichyssoisePossunfileetä ja pikkusipuleita padassaUlkofilee punaviinikastikkeessaHaudutettuja ahvenfileitä ruohosipulikastikkeessa
KanacurryKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanacurry
  • 08.01.202209:00
    Kanakeitto

    Harri Syrjäsen thaimaalainen red curry -kanakeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Broileri currykastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Currykana, pinaattiriisi ja raita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mausteinen broilericurry

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Keitetty kana currykastikkeessa