Kanafileet greippikastikkeella

Kastikkeen greippi antaa miedolle kanalle ja keitetyille vihanneksilla lisämakua ja hieman kitkerää happamuutta.

Neljälle

  • 4 kanafileetä
  • 1 iso porkkana
  • 150 g lanttua
  • 1 fenkoli
  • 2 punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 2 greippiä
  • ½ ruukkua tuoretta basilikaa
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 25 g voita

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa porkkana ja lanttu aika pieniksi paloiksi. Halkaise fenkoli, leikkaa pois kova osa ja paloittele. Kuori ja halkaise sipulit, kuori valkosipulinkynnet. Kuumenna 6 dl vettä kiehuvaksi porkkanan, lantun, fenkolin, sipulin, valkosipulin, suolan ja pippurin kera. Lisää kanafileet kiehuvaan veteen. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 15 minuuttia. Nosta kanat liemestä, etteivät ne sitkisty.

2. Pese greipit huolellisesti. Purista toisesta mehu ja raasta hedelmän kuori (vain ohut, värillinen osa). Leikkaa toisen greipin päistä palat pois, ja kuori hedelmä terävällä veitsellä niin että saat myös valkean osan poistettua. Leikkaa hedelmästä kalvottomia viipaleita kalvojen välistä leikaten. Hienonna basilika.

3. Kastike: Siivilöi 3 dl keittolientä kanan ja juuresten keitosta. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita greippimehu ja perunajauhot kunnolla, kaada kiehuvaan liemeen samalla sekoittaen. Anna kiehahtaa, vedä kattila levyltä. Lisää nokare kylmää voita, basilika sekä greippilohkot.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!