Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanafileet greippikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kastikkeen greippi antaa miedolle kanalle ja keitetyille vihanneksilla lisämakua ja hieman kitkerää happamuutta.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 4 kanafileetä
  • 1 iso porkkana
  • 150 g lanttua
  • 1 fenkoli
  • 2 punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 2 greippiä
  • ½ ruukkua tuoretta basilikaa
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 25 g voita

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa porkkana ja lanttu aika pieniksi paloiksi. Halkaise fenkoli, leikkaa pois kova osa ja paloittele. Kuori ja halkaise sipulit, kuori valkosipulinkynnet. Kuumenna 6 dl vettä kiehuvaksi porkkanan, lantun, fenkolin, sipulin, valkosipulin, suolan ja pippurin kera. Lisää kanafileet kiehuvaan veteen. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 15 minuuttia. Nosta kanat liemestä, etteivät ne sitkisty.

2. Pese greipit huolellisesti. Purista toisesta mehu ja raasta hedelmän kuori (vain ohut, värillinen osa). Leikkaa toisen greipin päistä palat pois, ja kuori hedelmä terävällä veitsellä niin että saat myös valkean osan poistettua. Leikkaa hedelmästä kalvottomia viipaleita kalvojen välistä leikaten. Hienonna basilika.

3. Kastike: Siivilöi 3 dl keittolientä kanan ja juuresten keitosta. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita greippimehu ja perunajauhot kunnolla, kaada kiehuvaan liemeen samalla sekoittaen. Anna kiehahtaa, vedä kattila levyltä. Lisää nokare kylmää voita, basilika sekä greippilohkot.

Lisää aiheesta:

Riimisuolattu broileri pestokastikkeessaBasilikakanaa viinissäBroilerinkoipireidet sitruunakastikkeessaLammasta vihannessosekeitossaCoq au vin pekonillaKanakeitto chilin ja limetin kera
KanafileeKevytKananmunatonGluteenitonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanafilee
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Friteeratut kanafileet ja sinappibearnaise

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanafileet greippikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kanafileet sinihomejuustokastikkeessa tagliatellen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteeratut juustotäytteiset kanafileet

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennos