Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanaa sitruunaruoholla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 800 g kanankoipifileetä
  • 1-2 sitruunaruohoa
  • 2 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 keltasipuli, viipaloitu
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 3 kevätsipulia, viistoiksi paloiksi leikattuna
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl inkivääriä, hienonnettuna
  • ½ dl vettä
  • 1 tl maizenaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 maustemitta cayennepippuria

Valmistusohje

1. Paloittele kananliha, murskaa sitruunaruoho kevyesti ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Sekoita sitruunaruoho ja 1 rkl kalakastiketta muovipussissa. Lisää kanapalat ja sekoita hyvin. Anna maustua kylmässä 1 tunti.

2. Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannussa. Paista sipulia ja valkosipulia 1 minuutti. Lisää kanapalat ilman sitruunaruohoa sekä kevätsipuli, paista kuumalla pannulla n. 5 minuuttia. Sekoittele paistamisen aikana. Alenna lämpöä ja laita kansi päälle. Paista vielä 2 minuuttia välillä sekoittaen.

3. Sekoita vesi ja maizena hyvin. Kaada pannulle maizenasuurus, sokeri ja cayennepippuri. Sekoita kunnes kastike on sakeutunut. Yhdistä viinietikka, 1 rkl kalakastiketta ja inkivääri, lisää pannuun. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataGrillatut broilerinkoivet helpon perunasalaatin keraPersialainen kanapata granaattiomenallaKananpoika-taskurapupallerokeittoKookoskanaLammaspata oliivien kera
KanaaKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tämä maistuva ja raikas kanaruoka on kotoisin Vietnamista. Kanaa tulee marinoida tunti ennen valmistusta. Sitruunaruoho antaa pelkästään makua, se poistetaan ennen ruoanvalmistusta. Tarjoile riisin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa
  • 31.03.202010:56
    Broileri

    Helppo cashew-kanakastike

  • 18.10.201708:52
    Kari Aihinen

    KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bressen kana

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kuskusia, kanaa ja lammasta

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kylmä kanavati