Kanaa sitruunaruoholla
Tämä maistuva ja raikas kanaruoka on kotoisin Vietnamista. Kanaa tulee marinoida tunti ennen valmistusta. Sitruunaruoho antaa pelkästään makua, se poistetaan ennen ruoanvalmistusta. Tarjoile riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 800 g kanankoipifileetä
- 1-2 sitruunaruohoa
- 2 rkl thaimaalaista kalakastiketta
- 3 rkl ruokaöljyä
- 1 keltasipuli, viipaloitu
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
- 3 kevätsipulia, viistoiksi paloiksi leikattuna
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 rkl inkivääriä, hienonnettuna
- ½ dl vettä
- 1 tl maizenaa
- 1 tl sokeria
- 1 maustemitta cayennepippuria
Valmistusohje
1. Paloittele kananliha, murskaa sitruunaruoho kevyesti ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Sekoita sitruunaruoho ja 1 rkl kalakastiketta muovipussissa. Lisää kanapalat ja sekoita hyvin. Anna maustua kylmässä 1 tunti.
2. Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannussa. Paista sipulia ja valkosipulia 1 minuutti. Lisää kanapalat ilman sitruunaruohoa sekä kevätsipuli, paista kuumalla pannulla n. 5 minuuttia. Sekoittele paistamisen aikana. Alenna lämpöä ja laita kansi päälle. Paista vielä 2 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Sekoita vesi ja maizena hyvin. Kaada pannulle maizenasuurus, sokeri ja cayennepippuri. Sekoita kunnes kastike on sakeutunut. Yhdistä viinietikka, 1 rkl kalakastiketta ja inkivääri, lisää pannuun. Tarjoile keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen