Kanaa sitruunaruoholla
Tämä maistuva ja raikas kanaruoka on kotoisin Vietnamista. Kanaa tulee marinoida tunti ennen valmistusta. Sitruunaruoho antaa pelkästään makua, se poistetaan ennen ruoanvalmistusta. Tarjoile riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 800 g kanankoipifileetä
- 1-2 sitruunaruohoa
- 2 rkl thaimaalaista kalakastiketta
- 3 rkl ruokaöljyä
- 1 keltasipuli, viipaloitu
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
- 3 kevätsipulia, viistoiksi paloiksi leikattuna
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 rkl inkivääriä, hienonnettuna
- ½ dl vettä
- 1 tl maizenaa
- 1 tl sokeria
- 1 maustemitta cayennepippuria
Valmistusohje
1. Paloittele kananliha, murskaa sitruunaruoho kevyesti ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Sekoita sitruunaruoho ja 1 rkl kalakastiketta muovipussissa. Lisää kanapalat ja sekoita hyvin. Anna maustua kylmässä 1 tunti.
2. Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannussa. Paista sipulia ja valkosipulia 1 minuutti. Lisää kanapalat ilman sitruunaruohoa sekä kevätsipuli, paista kuumalla pannulla n. 5 minuuttia. Sekoittele paistamisen aikana. Alenna lämpöä ja laita kansi päälle. Paista vielä 2 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Sekoita vesi ja maizena hyvin. Kaada pannulle maizenasuurus, sokeri ja cayennepippuri. Sekoita kunnes kastike on sakeutunut. Yhdistä viinietikka, 1 rkl kalakastiketta ja inkivääri, lisää pannuun. Tarjoile keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan