Kanaa savipadassa

Jos sinulla on savipata jossakin kaappien kätköissä, sitä ei kannata unohtaa: se on hyvä hitaassa ja rasvattomassa ruoanlaitossa. Erityisesti kana/broileri saa hienon maun savipadassa. Muista, että pata laitetaan liotettuna kylmään uuniin.

Neljälle

  • 1 iso broileri
  • 1 sitruuna
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 tl paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Pane savipata likoamaan veteen vähintään 20 minuutiksi. Kuivaa broileri ja hiero siihen suolaa ja pippuria. Laita se savipataan ja purista sitruunamehua päälle. Sivele soijalla ja ripota päälle paprikajauhetta.

2. Sulje kansi ja nosta pata kylmään uuniin. Kuumenna uuni sitten 250 asteeseen ja anna broilerin hautua padassa noin 1 ½ tuntia. Tarkista kypsyys pistämällä linnun paksuimpaan kohtaan; lihanesteen tulee olla kirkasta ilman rosanhäivettäkään.

3. Vinkki: Valmista broileri savipadassa mikroaaltouunissa! Liota pataa ainakin 10 minuuttia. Mausta broileri kuten yllä ja pane pataan. Sivele soijalla ja ripota paprikalla. Sulje kansi ja kypsennä täydellä teholla 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.