Kanaa savipadassa

Jos sinulla on savipata jossakin kaappien kätköissä, sitä ei kannata unohtaa: se on hyvä hitaassa ja rasvattomassa ruoanlaitossa. Erityisesti kana/broileri saa hienon maun savipadassa. Muista, että pata laitetaan liotettuna kylmään uuniin.

Neljälle

  • 1 iso broileri
  • 1 sitruuna
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 tl paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Pane savipata likoamaan veteen vähintään 20 minuutiksi. Kuivaa broileri ja hiero siihen suolaa ja pippuria. Laita se savipataan ja purista sitruunamehua päälle. Sivele soijalla ja ripota päälle paprikajauhetta.

2. Sulje kansi ja nosta pata kylmään uuniin. Kuumenna uuni sitten 250 asteeseen ja anna broilerin hautua padassa noin 1 ½ tuntia. Tarkista kypsyys pistämällä linnun paksuimpaan kohtaan; lihanesteen tulee olla kirkasta ilman rosanhäivettäkään.

3. Vinkki: Valmista broileri savipadassa mikroaaltouunissa! Liota pataa ainakin 10 minuuttia. Mausta broileri kuten yllä ja pane pataan. Sivele soijalla ja ripota paprikalla. Sulje kansi ja kypsennä täydellä teholla 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!