Kana-maapähkinäkeitto
Tämä maukas keitto on yhtä hyvää sekä kuumana että kylmänä. Maapähkinävoi ja tomaatit antavat kanaliemelle täyteläisen maun. Keitetyt vihannekset ja broilerin voit halutessasi tarjoilla omista kulhoistaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 1 broileri
- 1 sipuli
- 2 keskikokoista porkkanaa
- 1 l vettä
- 1½ tl suolaa
- ½ tl kokonaisia mustapippureita
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 4-5 rkl maapähkinävoita
- ½ tl hienonnettua punaista chiliä
- ½ dl kuivaa valkoviiniä
Valmistusohje
1. Jaa broileri neljään osaan. Kuori sipuli ja porkkanat. Kiehauta vesi padassa. Lisää pataan broilerinpalat, paloitellut vihannekset, suola ja pippurit. Hauduta kannen alla 45 minuuttia.
2. Ota broilerinpalat ja vihannekset pois liemestä. Sekoita maapähkinävoi tilkkaan keitinlientä ja kaada pataan. Lisää tomaattimurska. Mausta chilillä ja hauduta kannen alla 15-20 minuuttia.
3. Mausta keitto viinillä, suolalla ja pippurilla. Paloittele broilerinliha ja vihannekset sopiviksi suupaloiksi ja tarjoa ne keiton joukossa tai erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje