Kana-maapähkinäkeitto
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5662972/landscape16_9/515/290/4e95230a64bbc3da39d990ffd0d83db2/ez/872564-1917.jpg)
Tämä maukas keitto on yhtä hyvää sekä kuumana että kylmänä. Maapähkinävoi ja tomaatit antavat kanaliemelle täyteläisen maun. Keitetyt vihannekset ja broilerin voit halutessasi tarjoilla omista kulhoistaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 1 broileri
- 1 sipuli
- 2 keskikokoista porkkanaa
- 1 l vettä
- 1½ tl suolaa
- ½ tl kokonaisia mustapippureita
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 4-5 rkl maapähkinävoita
- ½ tl hienonnettua punaista chiliä
- ½ dl kuivaa valkoviiniä
Valmistusohje
1. Jaa broileri neljään osaan. Kuori sipuli ja porkkanat. Kiehauta vesi padassa. Lisää pataan broilerinpalat, paloitellut vihannekset, suola ja pippurit. Hauduta kannen alla 45 minuuttia.
2. Ota broilerinpalat ja vihannekset pois liemestä. Sekoita maapähkinävoi tilkkaan keitinlientä ja kaada pataan. Lisää tomaattimurska. Mausta chilillä ja hauduta kannen alla 15-20 minuuttia.
3. Mausta keitto viinillä, suolalla ja pippurilla. Paloittele broilerinliha ja vihannekset sopiviksi suupaloiksi ja tarjoa ne keiton joukossa tai erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka