Kampelakääryleet sienitäytteellä

Kevyttä ja maukasta.

Neljälle

  • 800 g kampelafileitä
  • suolaa
  • noin 1 dl valkoviiniä

Täyte

  • noin 400 g hienonnettuja herkkusieniä
  • 2 salottisipulia, hienonnettuina
  • 1 dl hienoksi suikaloitua purjoa
  • suolaa ja pippuria
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225-asteeseen. Suolaa kalat ja laita fileet leikkuulaudalle.

2. Ruskista täyte kevyesti voissa pannulla. Levitä täyte fileille ja kääri ne rullalle.

3. Laita kääryleet tiiviisti kevyesti voideltuun uunivuokaan, kaada päälle viini.

4. Laita vuoka uunin keskitasolle 10-15 minuutiksi kunnes kala tuntuu kypsältä. Ripottele päälle hieman persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.