Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalkkunawokki

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalkkunanliha on hieman vahvemman makuista kuin kanan. Kalkkuna on myös mehukkaampaa kuin kana. Kokeile kalkkunasuikaleiden wokkausta maukkaiden kasvisten kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 500 g suikaloitua kalkkunaa
  • 1 keltasipuli
  • 5 salaattisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 250 g brokkolia (parsakaalia)
  • 1 porkkana
  • ½ punainen paprika
  • öljyä wokkaamiseen

Valmistusohje

1. Leikkaa kalkkunanfileet suikaleiksi. Suikaloi sipuli ja leikkaa salaattisipulit pienemmiksi paloiksi. Viipaloi valkosipuli. Sekoita öljy, seesamiöljy ja suola. Laita kalkkunapalat ja sipulit öljyyn marinoitumaan.

2. Leikkaa parsakaali pienemmiksi paloiksi. Kuori porkkana, puhdista paprika siemenistä ja suikaloi. Keitä parsakaali ja paprika kevyesti suolatussa vedessä 5 minuuttia, kaada vesi pois.

3. Wokkaa kalkkunasuikaleet vähän kerrallaan. Et tarvitse ylimääräistä öljyä wokkaukseen. Pidä liha lämpimänä samalla kun wokkaat vihannekset tilkassa öljyä. Lisää kalkkuna ja anna kaiken lämmetä läpikotaisin. Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kera.

Lisää aiheesta:

Tomaattinen kalkkunaviillokkiWokattua kanaa ja cashewpähkinöitäThai-maustettu kanapataBroileriwokki bambunversojen ja maapähkinöiden keraKanapata ananaksen ja sokeriherneiden keraRoseepippurilla maustetut broilerinfileet
KanawokkiKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanawokki
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Bami goreng paistetun munan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalkkunawokki

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kanawokkia voitaikinasydämessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Wokkikanaa

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Wokattua kanaa ja cashewpähkinöitä