Kalkkunaburgeri ja pölkkyperunat
Kalkkunaburgeri on tutustumisen arvoinen herkku. Tämän reseptin hampurilaiskastike vie kielen mennessään!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g kalkkunan (tai broilerin) jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa
- mustapippuria
- 1 tomaatti
- 1 suolakurkku
- jääsalaattia
- hampurilaissämpylöitä
Valmistusohje
Leikkaa sipuli ja valkosipuli mahdollisimman pieneksi hakkeeksi ja sekoita kalkkunan jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Painele massasta reiluja pihvejä ja paista niitä ensin parilatasolla kunnes ne muuttuvat kiinteiksi.
Ota makua pihveihin lopuksi ritilän alta tulevista leiskoista.
Leikkaa tomaatti viipaleiksi ja kurkku lohkoiksi. Revi salaatinlehdet suurekoiksi paloiksi.
Kun hampurilaiskastike ja perunat ovat valmiit kokoa hapurilaiset.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut