Kalkkunaburgeri ja pölkkyperunat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5664602/landscape16_9/515/290/ec30147559b8ba2eccb8f319426e857f/OR/kalkkunaburgeri-7477.jpg)
Kalkkunaburgeri on tutustumisen arvoinen herkku. Tämän reseptin hampurilaiskastike vie kielen mennessään!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g kalkkunan (tai broilerin) jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa
- mustapippuria
- 1 tomaatti
- 1 suolakurkku
- jääsalaattia
- hampurilaissämpylöitä
Valmistusohje
Leikkaa sipuli ja valkosipuli mahdollisimman pieneksi hakkeeksi ja sekoita kalkkunan jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Painele massasta reiluja pihvejä ja paista niitä ensin parilatasolla kunnes ne muuttuvat kiinteiksi.
Ota makua pihveihin lopuksi ritilän alta tulevista leiskoista.
Leikkaa tomaatti viipaleiksi ja kurkku lohkoiksi. Revi salaatinlehdet suurekoiksi paloiksi.
Kun hampurilaiskastike ja perunat ovat valmiit kokoa hapurilaiset.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka