Kalkkunaa ja sekasieniä

Jos David haluaa sekoittaa sienilaatuja keskenään, hän ostaa vähän halvempia sieniä. Kun sekasienet yhdistyvät elegantimpiin sieniin, maustakin tulee elegantti ja sivistyneempi.

Ainekset

  • 4 hengelle

Kalkkunaan

  • 4 x 180g kalkkunan rintapalaa, luuttomia ja nahattomia
  • 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 1/2 hopeasipuli, pilkottuna
  • 1/2 kuppia valkoviiniä
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Sienikastikkeeseen

  • 450g sieniä, pestynä ja
  • pilkottuna (herkkutatteja, nurmiherkkusieniä, tavallisia herkkusieniä, pieniä
  • mesisieniä, osterivinokkaita)
  • 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 1/2 hopeasipuli, silputtuna
  • 3/4 kuppia valkoviiniä
  • suolaa ja pippuria maustamiseen
  • nippu italianpersiljaa, pilkottuna

Valmistusohje

- Lämmitä neitsytoliiviöljy isossa kastikepannussa ja ruskista sipuleita minuutti tai kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi.

- Laita kalkkunanrinnat pannulle ja paista muutama minuutti molemmilta puolilta.

- Lopeta kalkkunanpalojen paistaminen lisäämällä valkoviini loppuvaiheessa pannulle.

- Mausta suolalla ja pippurilla.

- Lämmitä toisessa isossa kastikepannussa neitsytoliiviöljy ja ruskista sipuleita muutaman minuutin ajan tai kunnes ne muuttuvat kuultaviksi.

- Lisää sekoitetut sienet ja paista kunnes ne pehmenevät.

- Lisää suolaa ja pippuria ennen kuin kaadat viinin. Anna viinin elää pannulla jonkin aikaa. Ripottele lopuksi persiljaa.

- Aseta kalkkunanpalat lautaselle ja kaada sieniseos päälle. Tarjoile välittömästi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!