Kalkkunaa ja sekasieniä
Jos David haluaa sekoittaa sienilaatuja keskenään, hän ostaa vähän halvempia sieniä. Kun sekasienet yhdistyvät elegantimpiin sieniin, maustakin tulee elegantti ja sivistyneempi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 hengelle
Kalkkunaan
- 4 x 180g kalkkunan rintapalaa, luuttomia ja nahattomia
- 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- 1/2 hopeasipuli, pilkottuna
- 1/2 kuppia valkoviiniä
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Sienikastikkeeseen
- 450g sieniä, pestynä ja
- pilkottuna (herkkutatteja, nurmiherkkusieniä, tavallisia herkkusieniä, pieniä
- mesisieniä, osterivinokkaita)
- 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- 1/2 hopeasipuli, silputtuna
- 3/4 kuppia valkoviiniä
- suolaa ja pippuria maustamiseen
- nippu italianpersiljaa, pilkottuna
Valmistusohje
- Lämmitä neitsytoliiviöljy isossa kastikepannussa ja ruskista sipuleita minuutti tai kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi.
- Laita kalkkunanrinnat pannulle ja paista muutama minuutti molemmilta puolilta.
- Lopeta kalkkunanpalojen paistaminen lisäämällä valkoviini loppuvaiheessa pannulle.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lämmitä toisessa isossa kastikepannussa neitsytoliiviöljy ja ruskista sipuleita muutaman minuutin ajan tai kunnes ne muuttuvat kuultaviksi.
- Lisää sekoitetut sienet ja paista kunnes ne pehmenevät.
- Lisää suolaa ja pippuria ennen kuin kaadat viinin. Anna viinin elää pannulla jonkin aikaa. Ripottele lopuksi persiljaa.
- Aseta kalkkunanpalat lautaselle ja kaada sieniseos päälle. Tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Taivaallinen omenahillo
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku