Kalkkunaa ja sekasieniä

Jos David haluaa sekoittaa sienilaatuja keskenään, hän ostaa vähän halvempia sieniä. Kun sekasienet yhdistyvät elegantimpiin sieniin, maustakin tulee elegantti ja sivistyneempi.

Ainekset

  • 4 hengelle

Kalkkunaan

  • 4 x 180g kalkkunan rintapalaa, luuttomia ja nahattomia
  • 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 1/2 hopeasipuli, pilkottuna
  • 1/2 kuppia valkoviiniä
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Sienikastikkeeseen

  • 450g sieniä, pestynä ja
  • pilkottuna (herkkutatteja, nurmiherkkusieniä, tavallisia herkkusieniä, pieniä
  • mesisieniä, osterivinokkaita)
  • 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 1/2 hopeasipuli, silputtuna
  • 3/4 kuppia valkoviiniä
  • suolaa ja pippuria maustamiseen
  • nippu italianpersiljaa, pilkottuna

Valmistusohje

- Lämmitä neitsytoliiviöljy isossa kastikepannussa ja ruskista sipuleita minuutti tai kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi.

- Laita kalkkunanrinnat pannulle ja paista muutama minuutti molemmilta puolilta.

- Lopeta kalkkunanpalojen paistaminen lisäämällä valkoviini loppuvaiheessa pannulle.

- Mausta suolalla ja pippurilla.

- Lämmitä toisessa isossa kastikepannussa neitsytoliiviöljy ja ruskista sipuleita muutaman minuutin ajan tai kunnes ne muuttuvat kuultaviksi.

- Lisää sekoitetut sienet ja paista kunnes ne pehmenevät.

- Lisää suolaa ja pippuria ennen kuin kaadat viinin. Anna viinin elää pannulla jonkin aikaa. Ripottele lopuksi persiljaa.

- Aseta kalkkunanpalat lautaselle ja kaada sieniseos päälle. Tarjoile välittömästi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.