Kalavuoat

Voit tehdä tämän mainiolta maistuvan alkuruoan, jos sinulla on tähteeksi jäänyttä keitettyä kalaa ja riisiä. Kalaksi sopii parhaiten turska, kolja tai kuha.

Neljälle

  • 200 g keitettyä kalaa
  • 1 dl keitettyä riisiä
  • 2 munaa
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl parmesaaniraastetta
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 2 tl oliiviöljyä
  • mustapippurirouhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paloittele kala pienemmäksi. Voitele neljä uuninkestävää annosvuokaa. Lusikoi riisi vuokien pohjalle ja nosta kalapalat päälle. Vatkaa munat ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munakerma vuokiin kalojen päälle.

2. Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes kalavuoissa on kaunis väri.

3. Halkaise kirsikkatomaatit ja paista ne öljyssä. Jauha pinnalle mustapippuria ja tarjoile kalavuokien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!