Kalavartaita ja bulgur-risottoa

Myös bulgurista eli vehnäsuurimoista voi tehdä risottoa. Tällä kertaa tarjoilemme sen kanssa kalasta tehtyjä grillivartaita.

Neljälle

  • 250 g lohta
  • 250 g kuhaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 tl seesaminsiemeniä

Bulgur-risotto

  • 4 dl bulguria (vehnäsuurimoita)
  • 8 dl kanalientä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl purjosilppua
  • ½ kesäkurpitsa
  • ½ punainen paprika

Tarjoiluun

  • pestoa

Valmistusohje

1. Leikkaa kalat kuutioiksi ja pujota ne grillivartaisiin. Penslaa öljyllä ja mausta suolalla sekä sitruunapippurilla, sirottele lopuksi seesaminsiemenet päälle. Grillaa uunissa, pannussa tai grillissä vartaita, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

2. Perkaa ja suikaloi purjo. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota niitä öljyssä kasarissa ja lisää bulgur, kuullota hetki käännellen. Kaada päälle kanalientä vähän kerrallaan, anna kiehua ja sekoittele, kunnes risotto on sopivan paksuista. Siihen menee n. 20 minuuttia. Tarjoile heti vastagrillattujen kalavartaiden ja peston kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!