Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalavartaita ja bulgur-risottoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Myös bulgurista eli vehnäsuurimoista voi tehdä risottoa. Tällä kertaa tarjoilemme sen kanssa kalasta tehtyjä grillivartaita.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 250 g lohta
  • 250 g kuhaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 tl seesaminsiemeniä

Bulgur-risotto

  • 4 dl bulguria (vehnäsuurimoita)
  • 8 dl kanalientä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl purjosilppua
  • ½ kesäkurpitsa
  • ½ punainen paprika

Tarjoiluun

  • pestoa

Valmistusohje

1. Leikkaa kalat kuutioiksi ja pujota ne grillivartaisiin. Penslaa öljyllä ja mausta suolalla sekä sitruunapippurilla, sirottele lopuksi seesaminsiemenet päälle. Grillaa uunissa, pannussa tai grillissä vartaita, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

2. Perkaa ja suikaloi purjo. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota niitä öljyssä kasarissa ja lisää bulgur, kuullota hetki käännellen. Kaada päälle kanalientä vähän kerrallaan, anna kiehua ja sekoittele, kunnes risotto on sopivan paksuista. Siihen menee n. 20 minuuttia. Tarjoile heti vastagrillattujen kalavartaiden ja peston kanssa.

Lisää aiheesta:

Paistettua kalafileetä perunapadan keraGrillattua ruijanpallastaLohivartaat couscousvehnän keraKuharullatKikhernepaellaTillissä paistettua meribassia
LohivartaatRisottoKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohivartaat
  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lohi-scampivartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tandoorilohivartaat ja hedelmäsalsa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Grillivartaat lohesta ja pinaatista

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Lohivartaat couscousvehnän kera

  • 18.02.201300:00
    Risotto

    Kalavartaita ja bulgur-risottoa