Sami Garamin helpot haukipyörykät sopivat tarjoiltavaksi niin alkupalana kuin pääruokanakin. Pyöryköiden pariksi kannattaa valmistaa valkosipulidippikastiketta.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Ainekset
- 400 g esim. haukifileetä
- nippu tilliä
- n. 1 tl suolaa
- 0,5 tl valkopippuria
- 2-3 rkl sitruunamehua
- 2 dl kuohukermaa
- 2 munanvalkuaista
Valmistusohje
Leikkaa haukifilee paloiksi ja nosta ne tehosekoittimeen. Soseuta ja mausta tillillä, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kaada joukkoon munanvalkuaiset ja kerma ja vatkaa sileäksi taikinaksi.
Jos taikina tuntuu liian löysältä, voit sitoa sitä muutamalla lusikallisella korppujauhoja. Pursota tai lusikoi haukipyöryköitä uunivuokaan ja kypsennä 180-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!