Kalapyörykät

Sami Garamin helpot haukipyörykät sopivat tarjoiltavaksi niin alkupalana kuin pääruokanakin. Pyöryköiden pariksi kannattaa valmistaa valkosipulidippikastiketta.

Ainekset

  • 400 g esim. haukifileetä
  • nippu tilliä
  • n. 1 tl suolaa
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 munanvalkuaista

Valmistusohje

Leikkaa haukifilee paloiksi ja nosta ne tehosekoittimeen. Soseuta ja mausta tillillä, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kaada joukkoon munanvalkuaiset ja kerma ja vatkaa sileäksi taikinaksi.

Jos taikina tuntuu liian löysältä, voit sitoa sitä muutamalla lusikallisella korppujauhoja. Pursota tai lusikoi haukipyöryköitä uunivuokaan ja kypsennä 180-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja