Kalapyörykät
Sami Garamin helpot haukipyörykät sopivat tarjoiltavaksi niin alkupalana kuin pääruokanakin. Pyöryköiden pariksi kannattaa valmistaa valkosipulidippikastiketta.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Ainekset
- 400 g esim. haukifileetä
- nippu tilliä
- n. 1 tl suolaa
- 0,5 tl valkopippuria
- 2-3 rkl sitruunamehua
- 2 dl kuohukermaa
- 2 munanvalkuaista
Valmistusohje
Leikkaa haukifilee paloiksi ja nosta ne tehosekoittimeen. Soseuta ja mausta tillillä, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kaada joukkoon munanvalkuaiset ja kerma ja vatkaa sileäksi taikinaksi.
Jos taikina tuntuu liian löysältä, voit sitoa sitä muutamalla lusikallisella korppujauhoja. Pursota tai lusikoi haukipyöryköitä uunivuokaan ja kypsennä 180-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa