Kalapurilaiset

Jos ostat valmiita kalaleikkeitä, valmistat ruoan todella nopeasti. Jos valmistat kalapurilaiset alusta lähtien, siihen menee hieman enemmän aikaa. Monitoimikone on hyvä apu kalataikinan valmistuksessa.

Neljälle

  • 600 g kalafileetä
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl korppujauhoja
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • 8 pientä hampurilaissämpylää
  • majoneesia
  • sinappia
  • ketsuppia
  • suikaloitua salaattia
  • paahdettua sipulia

Valmistusohje

1. Paloittele kalafileet. Laita kalat, kananmuna, suola ja pippuri monitoimikoneeseen. Sekoita massaksi.

2. Muotoile taikinasta 8 pyöreää pihviä. Kääntele ne korppujauhoissa. Paista kauniin kullanruskeiksi voissa tai öljyssä paistinpannulla.

3. Tarjoile heti hampurilaissämpylöiden ja lisukkeiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!