Kalapurilaiset
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5672336/landscape16_9/515/290/7b86c41868bd829d70f6e10c766c4ed9/TE/931536-4594.jpg)
Julkaistu
Jos ostat valmiita kalaleikkeitä, valmistat ruoan todella nopeasti. Jos valmistat kalapurilaiset alusta lähtien, siihen menee hieman enemmän aikaa. Monitoimikone on hyvä apu kalataikinan valmistuksessa.
Neljälle
- 600 g kalafileetä
- 1 kananmuna
- suolaa ja valkopippuria
- 1 dl korppujauhoja
- voita tai öljyä paistamiseen
- 8 pientä hampurilaissämpylää
- majoneesia
- sinappia
- ketsuppia
- suikaloitua salaattia
- paahdettua sipulia
Valmistusohje
1. Paloittele kalafileet. Laita kalat, kananmuna, suola ja pippuri monitoimikoneeseen. Sekoita massaksi.
2. Muotoile taikinasta 8 pyöreää pihviä. Kääntele ne korppujauhoissa. Paista kauniin kullanruskeiksi voissa tai öljyssä paistinpannulla.
3. Tarjoile heti hampurilaissämpylöiden ja lisukkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka