Kalapurilaiset
Julkaistu
Jos ostat valmiita kalaleikkeitä, valmistat ruoan todella nopeasti. Jos valmistat kalapurilaiset alusta lähtien, siihen menee hieman enemmän aikaa. Monitoimikone on hyvä apu kalataikinan valmistuksessa.
Neljälle
- 600 g kalafileetä
- 1 kananmuna
- suolaa ja valkopippuria
- 1 dl korppujauhoja
- voita tai öljyä paistamiseen
- 8 pientä hampurilaissämpylää
- majoneesia
- sinappia
- ketsuppia
- suikaloitua salaattia
- paahdettua sipulia
Valmistusohje
1. Paloittele kalafileet. Laita kalat, kananmuna, suola ja pippuri monitoimikoneeseen. Sekoita massaksi.
2. Muotoile taikinasta 8 pyöreää pihviä. Kääntele ne korppujauhoissa. Paista kauniin kullanruskeiksi voissa tai öljyssä paistinpannulla.
3. Tarjoile heti hampurilaissämpylöiden ja lisukkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan