Kalapullat currykastikkeessa

Valmiista kalapullista loihdit hetkessä herkullisen aterian.

4 annosta

  • 600 g kirjolohipyöryköitä

Kastike

  • 1 litra kalalientä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 pieni omena
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2+1 rkl voita
  • 2 rkl currya
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 3 dl kahvikermaa
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kiehauta kalaliemi ja lämmitä kalapyörykät liemessä. Ota kalapyörykät liemestä ja pane voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Keitä kalalientä kokoon voimakkaalla lämmöllä, kunnes sitä on jäljellä noin 2½ dl.

2. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise omena, poista siemenkota ja leikkaa omena kuutioiksi. Sekoita vehnäjauhot 2 ruokalusikalliseen sulatettua voita. Sulata kattilassa 1 ruokalusikallinen voita ja kuullota sipulia ja omenaa pari minuuttia. Sekoita joukkoon curry, tomaattipyree, kalaliemi ja kerma. Hauduta pari minuuttia. Lisää jauhosuurus vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Hauduta kastiketta 5 minuuttia ja siivilöi se. Mausta suolalla.

3. Kaada kastike kalapyöryköiden päälle. Pane vuoka uuniin 10 minuutiksi, jotta ruoka kuumenee kunnolla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!