Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalapullat currykastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmiista kalapullista loihdit hetkessä herkullisen aterian.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 600 g kirjolohipyöryköitä

Kastike

  • 1 litra kalalientä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 pieni omena
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2+1 rkl voita
  • 2 rkl currya
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 3 dl kahvikermaa
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kiehauta kalaliemi ja lämmitä kalapyörykät liemessä. Ota kalapyörykät liemestä ja pane voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Keitä kalalientä kokoon voimakkaalla lämmöllä, kunnes sitä on jäljellä noin 2½ dl.

2. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise omena, poista siemenkota ja leikkaa omena kuutioiksi. Sekoita vehnäjauhot 2 ruokalusikalliseen sulatettua voita. Sulata kattilassa 1 ruokalusikallinen voita ja kuullota sipulia ja omenaa pari minuuttia. Sekoita joukkoon curry, tomaattipyree, kalaliemi ja kerma. Hauduta pari minuuttia. Lisää jauhosuurus vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Hauduta kastiketta 5 minuuttia ja siivilöi se. Mausta suolalla.

3. Kaada kastike kalapyöryköiden päälle. Pane vuoka uuniin 10 minuutiksi, jotta ruoka kuumenee kunnolla.

Lisää aiheesta:

Kalaa chili-kookoskastikkeessaGratinoitu turska parsakaalin keraPunakampelakääryleet vihanneskastikkeellaHaudutetut punakampelakääryleet vihanneskastikkeellaKala-simpukkagratiiniVanhanajan kanaa
KalapullatKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalapullat
  • 17.09.202108:43
    Keitetty kala

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Taskuravut

    Taskurapupyörykät hapanimeläkastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Kalapullat currykastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Haukikvenellejä hummerikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Sauce Vierge ja haukipullat