Mainos
Mainos

Valmiista kalapullista loihdit hetkessä herkullisen aterian.

4 annosta

  • 600 g kirjolohipyöryköitä

Kastike

  • 1 litra kalalientä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 pieni omena
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2+1 rkl voita
  • 2 rkl currya
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 3 dl kahvikermaa
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kiehauta kalaliemi ja lämmitä kalapyörykät liemessä. Ota kalapyörykät liemestä ja pane voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Keitä kalalientä kokoon voimakkaalla lämmöllä, kunnes sitä on jäljellä noin 2½ dl.

2. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise omena, poista siemenkota ja leikkaa omena kuutioiksi. Sekoita vehnäjauhot 2 ruokalusikalliseen sulatettua voita. Sulata kattilassa 1 ruokalusikallinen voita ja kuullota sipulia ja omenaa pari minuuttia. Sekoita joukkoon curry, tomaattipyree, kalaliemi ja kerma. Hauduta pari minuuttia. Lisää jauhosuurus vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Hauduta kastiketta 5 minuuttia ja siivilöi se. Mausta suolalla.

3. Kaada kastike kalapyöryköiden päälle. Pane vuoka uuniin 10 minuutiksi, jotta ruoka kuumenee kunnolla.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.