Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalamurekepurilaiset katkarapukastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pakastetut kalapalat sopivat hyvin tämän ruokalajin raaka-aineeksi. Tehosekoitin on hyvä apuväline mureketta valmistettaessa.

Neljälle

  • 400 g seiti- tai koljafileetä
  • 2 tl suolaa
  • ½ maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 maustemitta jauhettua muskottipähkinää
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl huoneenlämpöistä voita
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 3 rkl voita paistamiseen
  • 500 g katkarapuja kuorineen
  • 4 dl vettä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • ½ maustemittaa cayennepippuria
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • keitettyjä perunoita tarjoiluun

Valmistusohje

1. Leikkaa kalat paloiksi. Sekoita kala, mausteet ja perunajauhot hienoksi tehosekoittimessa. Lisää voi ja sekoita vielä hetki. Vatkaa kananmuna, kerma ja maito, lisää vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kylmään kunnes on aika paistaa kalapurilaiset.

2. Kuori katkaravut ja keitä kuoret vedessä 15 minuuttia. Siivilöi pois kuoret ja keitä liemi kokoon kunnes sitä on jäljellä 2 dl. Paista voita ja jauhoja kattilassa ja sekoita hyvin, lisää katkarapuliemi ja kerma samalla sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua 3-5 minuuttia, mausta suolalla, cayennepippurilla ja sitruunamehulla. Pidä kastike kuumana. Laita katkaravut kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.

3. Muotoile kalataikina purilaisiksi lusikan avulla. Paista voissa keskilämmöllä 2-3 minuuttia. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Haukimureke ja katkarapukastikeHaukikvenellejä hummerikastikkeellaKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraKlassinen kalagratiiniKalamurekepihvit katkarapukastikkeen keraTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaa
KalamurekeKastikkeet ja dipitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalamureke
  • 21.06.202112:30
    Kalapihvit

    Helpot kalamurekepihvit: Katin itämaiset haukipihvit

  • 20.02.202010:35
    Viiden jälkeen

    Kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset – perinneruokaa Marttojen ohjeella

  • 06.02.202012:37
    Paistettu kala

    Haukimurekepihvit

  • 30.04.201407:37
    Tartar

    Haukitartar & perunaletut

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Haukimureke ja katkarapukastike