Kalamurekepurilaiset katkarapukastikkeella

Pakastetut kalapalat sopivat hyvin tämän ruokalajin raaka-aineeksi. Tehosekoitin on hyvä apuväline mureketta valmistettaessa.

Neljälle

  • 400 g seiti- tai koljafileetä
  • 2 tl suolaa
  • ½ maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 maustemitta jauhettua muskottipähkinää
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl huoneenlämpöistä voita
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 3 rkl voita paistamiseen
  • 500 g katkarapuja kuorineen
  • 4 dl vettä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • ½ maustemittaa cayennepippuria
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • keitettyjä perunoita tarjoiluun

Valmistusohje

1. Leikkaa kalat paloiksi. Sekoita kala, mausteet ja perunajauhot hienoksi tehosekoittimessa. Lisää voi ja sekoita vielä hetki. Vatkaa kananmuna, kerma ja maito, lisää vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kylmään kunnes on aika paistaa kalapurilaiset.

2. Kuori katkaravut ja keitä kuoret vedessä 15 minuuttia. Siivilöi pois kuoret ja keitä liemi kokoon kunnes sitä on jäljellä 2 dl. Paista voita ja jauhoja kattilassa ja sekoita hyvin, lisää katkarapuliemi ja kerma samalla sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua 3-5 minuuttia, mausta suolalla, cayennepippurilla ja sitruunamehulla. Pidä kastike kuumana. Laita katkaravut kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.

3. Muotoile kalataikina purilaisiksi lusikan avulla. Paista voissa keskilämmöllä 2-3 minuuttia. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.