Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalamurekepihvit katkarapukastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalamurekepihvit ovat herkullinen turskaruoka ja erittäin tavallinen ruokalaji Norjassa. Tarjoile pehmeän katkarapukastikkeen kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 400 g turskafileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl chilikastiketta
  • 2 rkl kurkkurelissiä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl voita + voita paistamiseen
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl maitoa

Katkarapukastike

  • 400 g katkarapuja liemessä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl katkarapulientä (katkarapupurkista)
  • 2 ½ dl kalalientä (kuutiosta)
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • keitettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Leikkaa kala pienemmiksi paloiksi ja sekoita tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Lisää suola, chilikastike, kurkkurelissi, vehnäjauhot ja voi. Purista mukaan valkosipuli, sekoita hyvin ja lisää maitoa jotta taikinan koostumuksesta tulee löysähkö.

2. Kuumenna voi paistinpannussa ja laita taikinaa suoraan pannuun. Muotoile pihvit ja paista vain muutama kerrallaan, n. 3 minuuttia molemmin puolin.

3. Katkarapukastike: Kaada katkarapupurkista liemi, mutta säästä se. Paista voita ja jauhoja, lisää katkarapu- ja kalalientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Anna kiehua samalla sekoittaen muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, tilli ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää varovaisesti katkaravut, ja anna niiden vain lämmetä, ne eivät saa kiehua!

Lisää aiheesta:

Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessellaKlassinen kalagratiiniKalamurekepurilaiset katkarapukastikkeellaKatkaravuilla täytettyä haukeaTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaaKalapihvit, katkarapukastike ja korianteririisi
KalamurekeKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalamureke
  • 21.06.202112:30
    Kalapihvit

    Helpot kalamurekepihvit: Katin itämaiset haukipihvit

  • 20.02.202010:35
    Viiden jälkeen

    Kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset – perinneruokaa Marttojen ohjeella

  • 06.02.202012:37
    Paistettu kala

    Haukimurekepihvit

  • 30.04.201407:37
    Tartar

    Haukitartar & perunaletut

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Haukimureke ja katkarapukastike