Kalamurekepihvit katkarapukastikkeen kera
Kalamurekepihvit ovat herkullinen turskaruoka ja erittäin tavallinen ruokalaji Norjassa. Tarjoile pehmeän katkarapukastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 400 g turskafileetä
- 1 tl suolaa
- 1 dl chilikastiketta
- 2 rkl kurkkurelissiä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 tl voita + voita paistamiseen
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl maitoa
Katkarapukastike
- 400 g katkarapuja liemessä
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl katkarapulientä (katkarapupurkista)
- 2 ½ dl kalalientä (kuutiosta)
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl hienonnettua tilliä
- 1 dl kermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- keitettyjä vihanneksia
Valmistusohje
1. Leikkaa kala pienemmiksi paloiksi ja sekoita tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Lisää suola, chilikastike, kurkkurelissi, vehnäjauhot ja voi. Purista mukaan valkosipuli, sekoita hyvin ja lisää maitoa jotta taikinan koostumuksesta tulee löysähkö.
2. Kuumenna voi paistinpannussa ja laita taikinaa suoraan pannuun. Muotoile pihvit ja paista vain muutama kerrallaan, n. 3 minuuttia molemmin puolin.
3. Katkarapukastike: Kaada katkarapupurkista liemi, mutta säästä se. Paista voita ja jauhoja, lisää katkarapu- ja kalalientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Anna kiehua samalla sekoittaen muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, tilli ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää varovaisesti katkaravut, ja anna niiden vain lämmetä, ne eivät saa kiehua!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa