Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalamureke ja sienikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 4 hengelle

Kalamureke

  • 400 g haukifileetä
  • 2 munaa
  • 50 g voisulaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 rkl perunajauhoa
  • 2 tl suolaa
  • ripaus kajennepippuria
  • 3 dl kuohukermaa

Sienikastike

  • 200 g tuoreita sieniä
  • voita paistamiseen
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl sieni- tai kalalientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Leikkaa kala palasiksi ja aja mikserissä hienoksi.

2. Siirrä jauhettu kala kulhoon, lisää munat ja sekoita voimakkaasti. Lisää loput ainekset ja vaivaa mureketaikina sileäksi. Pakkaa mureke voideltuun pitkulaiseen (leipä- tai paté-)vuokaan, aseta se reunalliselle uunipellille, jolla on vettä. Paista vesihauteessa noin tunti. Viipaloi hieman jäähtyneenä tarjoiluun.

3. Sienikastike: Silppua sienet ja anna niiden "hikoilla" voissa pannulla sipulihakkeen kera, kunnes kosteus on haihtunut. Ripottele päälle jauhot ja kaada päälle liemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Maista ja mausta.

Lisää aiheesta:

Skottilaiset munatLohipateeKalapullat currykastikkeessaKampelaa valkoviinikastikkeessaKalamurekkeella täytetyt lohifileet ja villiriisiäKala-äyriäispatee
KalamurekeKastikkeet ja dipitSienisatoPääruoatKalaruoka

Kalamurekkeen tekoon tarvitset yleiskoneen tai tehosekoittimen, mutta vanhanajan lihamyllykin käy. Tästä ohjeesta tulee isonpuoleinen annos, joten konetta kannattaa käyttää kahdessa erässä. Alkuperäisreseptissä on käytetty haukea, mutta muukin vaalealihainen kala käy hyvin. Mustattorvisienet ovat mainioita makunsa ja näkönsä vuoksi, mutta myös muut maukkaat sienet käyvät.

Tuoreimmat aiheesta

Kalamureke
  • 21.06.202112:30
    Kalapihvit

    Helpot kalamurekepihvit: Katin itämaiset haukipihvit

  • 20.02.202010:35
    Viiden jälkeen

    Kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset – perinneruokaa Marttojen ohjeella

  • 06.02.202012:37
    Paistettu kala

    Haukimurekepihvit

  • 30.04.201407:37
    Tartar

    Haukitartar & perunaletut

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Haukimureke ja katkarapukastike