Kalalla täytettyä paprikaa maissipuuron kera

Tähän ruokalajiin sopivat kiinteät, valkolihaiset kalat kuten kolja, kuha tai turska. Alkuperäisreseptissä paprikan sijaan käytetään poblanochiliä.

Neljälle

  • 400 g keitettyä kalafileetä
  • 4 vihreää paprikaa
  • 2 kevätsipulia
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • 1 tl chilipippuria
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 dl kalalientä

Maissipuuro

  • 2 dl polentaryynejä
  • 1 l kiehuvaa vettä
  • 2 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl maissia

Valmistusohje

1. Maissipuuro: Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää voi ja suola, vatkaa mukaan polenta. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja laita kansi päälle. Anna hautua 30-40 minuuttia, sekoittele välillä. Soseuta maissit ja lisää puuroon.

2. Paloittele kala pienemmiksi paloiksi. Leikkaa paprikoista pituussuuntaan viipale ja hienonna viipaleet. Poista paprikoista siemenet, laita paprikat voideltuun paistokasariin. Puhdista ja viipaloi kevätsipulit. Paista sipulia ja paprikasilppua öljyssä. Ota pannu liedeltä, kääntele mukaan kala. Mausta chilipippurilla, suolalla ja pippurilla.

3. Täytä paprikat kalaseoksella. Kaada päälle liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä, laita kansi päälle ja hauduta miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Tarjoile maissipuuron kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja