Kalaliemi
Kalaliemi on hyvä pohja, jos aiot valmistaa kalakeittoa. Tämä 1,2 litran annos on yleensä sopiva määrä, jos valmistat keittoa neljälle. Kampeloiden tai turskan osat sopivat liemen keittämiseen parhaiten.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
1,2 litraan lientä
- 1 ½ kg kalan päitä, selkäruotoja, eviä, nahkaa
- 1 keltasipuli
- 1 purjo
- 2 rkl voita
- 2 ½ l vettä
- 10 kokonaista valkopippuria
- 1 nippu persiljaa
- 1 oksa timjamia
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja viipaloi purjo. Puhdista ja huuhdo kalanosat ja pienennä tarvittaessa. Laita pataan voita ja anna sipulin hikoilla kalanosien kanssa. Sekoittele välillä.
2. Lisää vesi pataan. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto. Lisää valkopippurit, persilja ja timjami. Anna kiehua 20 minuuttia.
3. Siivilöi liemi ja keitä kokoon kunnes hieman vähemmän kuin puolet on jäljellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti