Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalaliemi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

1,2 litraan lientä

  • 1 ½ kg kalan päitä, selkäruotoja, eviä, nahkaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 purjo
  • 2 rkl voita
  • 2 ½ l vettä
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 oksa timjamia

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja viipaloi purjo. Puhdista ja huuhdo kalanosat ja pienennä tarvittaessa. Laita pataan voita ja anna sipulin hikoilla kalanosien kanssa. Sekoittele välillä.

2. Lisää vesi pataan. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto. Lisää valkopippurit, persilja ja timjami. Anna kiehua 20 minuuttia.

3. Siivilöi liemi ja keitä kokoon kunnes hieman vähemmän kuin puolet on jäljellä.

Kalaliemi on hyvä pohja, jos aiot valmistaa kalakeittoa. Tämä 1,2 litran annos on yleensä sopiva määrä, jos valmistat keittoa neljälle. Kampeloiden tai turskan osat sopivat liemen keittämiseen parhaiten.

Lisää aiheesta:

Vaalea kalafondiRuskea kalafondiArkihieno turskapataPohjaliemiKylmää, keitettyä lohta hyytelössäLammasta vihannessosekeitossa
LiemiKananmunatonGluteenitonLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Liemi
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kanaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Consommé eli hieno lihaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rapujen keitinliemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Balsamicoliemi