Kalaliemi
Kalaliemi on hyvä pohja, jos aiot valmistaa kalakeittoa. Tämä 1,2 litran annos on yleensä sopiva määrä, jos valmistat keittoa neljälle. Kampeloiden tai turskan osat sopivat liemen keittämiseen parhaiten.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
1,2 litraan lientä
- 1 ½ kg kalan päitä, selkäruotoja, eviä, nahkaa
- 1 keltasipuli
- 1 purjo
- 2 rkl voita
- 2 ½ l vettä
- 10 kokonaista valkopippuria
- 1 nippu persiljaa
- 1 oksa timjamia
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja viipaloi purjo. Puhdista ja huuhdo kalanosat ja pienennä tarvittaessa. Laita pataan voita ja anna sipulin hikoilla kalanosien kanssa. Sekoittele välillä.
2. Lisää vesi pataan. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto. Lisää valkopippurit, persilja ja timjami. Anna kiehua 20 minuuttia.
3. Siivilöi liemi ja keitä kokoon kunnes hieman vähemmän kuin puolet on jäljellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Anun mokkakakku
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista