Kalakrustadit
Ennen vanhaan etevät keittäjät kastoivat krustadirautoja porisevaan öljyyn ennen hienoja päivällisiä. Nykyään krustadeja saa onneksi valmiina kaupasta.
12 kpl
- 12 krustadivuokaa
- 300 g kampelafileetä
- 1 dl vettä
- ½ kalaliemikuutio
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- suolaa
Kastike
- 1 rkl margariinia
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- lientä keittämisestä
- 2-3 rkl ranskankermaa
- 150 g kuorittuja katkarapuja
- 1 prk kokonaisia herkkusieniä, n. 200 g
Valmistusohje
1. Jaa fileet 12 pienempään palaan. Suolaa, kääri ne rullalle ja kiinnitä hammastikuilla. Laita ne tiiviisti matalaan pataan.
2. Kuumenna vesi ja viini kiehuvaksi, murusta mukaan liemikuutio ja kaada liemi kalojen päälle. Hauduta kalat kypsiksi muutama minuutti. Nosta ne padasta ja valuta.
3. Paista margariini ja jauhot, lisää siivilöityä lientä ja keitä 5 minuuttia. Vatkaa mukaan ranskankerma ja mausta.
4. Ruskista sienet kevyesti. Jaa kalat, katkaravut ja sienet krustadeihin, lusikoi päälle kastiketta. Koristele tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan