Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalaa-persiljakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 annosta

  • 600 g tuoreita kalafileitä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • keitettyä perunaa
  • alumiinifoliota

Kastike

  • 2 dl vettä
  • 1 iso nippu persiljaa
  • 100 g voita
  • suolaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele kalafileet. Sivele alumiinifolion pinta öljyllä ja laske sitten sille kalafileet. Ripottele päälle suolaa, mieluusti karkeaa. Aseta kalat foliolla uunipellille ja pane uuniin. Anna olla 100-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

2. Kastike: Keitä kaksi desilitraa vettä, jossa on ripaus suolaa. Poista persiljoista varret ja kiehauta lehtiä nopeasti vedessä. Sekoita voi ja persilja lämmitysvesineen tehosekoittimessa tai yleiskoneessa, kunnes kastike on vaaleanvihreää. Lisää tarvittaessa suolaa.

3. Aseta kalafileet lämmitetylle tarjoiluastialle nahkapuoli ylöspäin ja pois nahka. Tarjoile kastikkeen, kanamunahakkeluksen ja keitettyjen perunoiden kera.

Yksinkertainen on parasta - jos raaka-aineet ovat oikeat. Tämä resepti vaatii todella tuoretta ja kiinteää kalaa. Meren maku ja sopiva suolaisuus - siinä kaikki todelliseen makuelämykseen. Yleiskone tai tehosekoitin on hyvä apuväline kastikkeen valmistuksessa.

Lisää aiheesta:

Kalaa kookos-sipulikastikkeessaPaistettua kalafileetä itsetehtyjen ranskalaisten perunoiden keraGratinoitu turska parsakaalin keraArkihieno turskapataPersiljakalaTäytetyt persiljakampelat
KalafileeGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière