Kalaa foliossa
Varaa jokaiselle ruokalajille noin 250 g perkaamatonta kalaa. Jos käytät fileitä tai annospaloja, 150 g kalaa ruokailijaa kohti riittää. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, hieman voisulaa ja raastettua piparjuurta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 600 g kalafileitä
- 1 sipuli
- 3 tomaattia
- 1 purjo
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- tilliä
- suolaa ja pippuria
- 4 palaa alumiinifoliota
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli ja kuutioi tomaatit. Huuhtele, puhdista ja suikaloi purjo.
2. Levitä alumiinifolion palat työtasolle ja pane kalat keskelle folionpaloja. Annostele sipuliviipaleet, tomaattikuutiot ja purjosuikaleet kalojen päälle. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja pane ylimmäksi voinokare ja tillinoksa. Mausta suolalla ja pippurilla. Taittele foliot tiiviiksi nyyteiksi.
3. Pane folionyytit uunipannulle 200-asteiseen uuniin. Kalapalat kypsyvät 20 minuutissa, kokonaiset, pienet kalat 30 minuutissa, isot 40 minuutissa ja kokonaiset lohipalat 50-60 minuutissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti