Kala-sitruspata
Tähän nopeasti valmistettavaan ateriaan voit käyttää tuoreita turska- tai kuhafileitä. Voit myös valmistaa sen pakastetusta, sulatetusta kalasta kuten hokista.
- Ruokavalio: Kevyt
Neljälle
- 600 g valkeaa kalafileetä
- 4 appelsiinia
- 1 keltasipuli
- 2 tl voita
- 2 dl kalalientä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa kaikista appelsiineista n. 2 cm molemmista päistä ja kuori ne terävällä veitsellä niin, että saat pois kaiken valkoisen kuoresta. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoista lohkojen välistä. Tee tämä kulhon yllä, niin mehu ei valu hukkaan.
2. Kuori ja viipaloi sipuli, paista pehmeäksi voissa. Kaada päälle kalaliemi sekä appelsiinimehu. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua pari minuuttia.
3. Lisää kala ja kuumenna jälleen kiehuvaksi, anna hautua n. 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Asettele päälle appelsiinifileet. Jauha päälle mustapippuria myllystä, suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti