Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kala-sitruspata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän nopeasti valmistettavaan ateriaan voit käyttää tuoreita turska- tai kuhafileitä. Voit myös valmistaa sen pakastetusta, sulatetusta kalasta kuten hokista.

  • Ruokavalio: Kevyt

Neljälle

  • 600 g valkeaa kalafileetä
  • 4 appelsiinia
  • 1 keltasipuli
  • 2 tl voita
  • 2 dl kalalientä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa kaikista appelsiineista n. 2 cm molemmista päistä ja kuori ne terävällä veitsellä niin, että saat pois kaiken valkoisen kuoresta. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoista lohkojen välistä. Tee tämä kulhon yllä, niin mehu ei valu hukkaan.

2. Kuori ja viipaloi sipuli, paista pehmeäksi voissa. Kaada päälle kalaliemi sekä appelsiinimehu. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua pari minuuttia.

3. Lisää kala ja kuumenna jälleen kiehuvaksi, anna hautua n. 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Asettele päälle appelsiinifileet. Jauha päälle mustapippuria myllystä, suolaa.

Lisää aiheesta:

Kalaa kookos-sipulikastikkeessaGrillattua ruijanpallastaLinnan tähdet: turskaaPerinteistä hapankaalia ja sianpotkaaMerikrottia hapanimeläkastikkeessaMehevä kalakeitto
KalapataKevytKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalapata
  • 14.09.202412:00
    Kala

    Kotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Ruijanpallasta ja kaprisvinegretillä maustettua purjosipulia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruohosipulilla maustettu kalapata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-vihannespata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-sitruspata