Kala-sitruspata

Tähän nopeasti valmistettavaan ateriaan voit käyttää tuoreita turska- tai kuhafileitä. Voit myös valmistaa sen pakastetusta, sulatetusta kalasta kuten hokista.

Neljälle

  • 600 g valkeaa kalafileetä
  • 4 appelsiinia
  • 1 keltasipuli
  • 2 tl voita
  • 2 dl kalalientä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa kaikista appelsiineista n. 2 cm molemmista päistä ja kuori ne terävällä veitsellä niin, että saat pois kaiken valkoisen kuoresta. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoista lohkojen välistä. Tee tämä kulhon yllä, niin mehu ei valu hukkaan.

2. Kuori ja viipaloi sipuli, paista pehmeäksi voissa. Kaada päälle kalaliemi sekä appelsiinimehu. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua pari minuuttia.

3. Lisää kala ja kuumenna jälleen kiehuvaksi, anna hautua n. 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Asettele päälle appelsiinifileet. Jauha päälle mustapippuria myllystä, suolaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.